Yeni bir savaş çıkabilir! Jetler ve tanklar sınıra dayandı

Hindistan, Çin’in savaş uçaklarının sınır hattına yakın uçuş yaptığını ve gerginliği tırmandırdığı ileri sürüldü. Son gelişmeler sonrasında kamuoyunda savaş söylemleri daha da arttı.

GİRİŞ 25.07.2022 07:15 GÜNCELLEME 25.07.2022 09:06
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Hindistan basınının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde, Çin savaş uçaklarının belirsiz sınır hattını tanımlayan Fiili Kontrol Hattı'na (LAC) yakın uçtuğu ve 10 kilometrelik Güven Artırıcı Tedbir (CBM) hattının ihlal edildiği durumlar olduğu belirtildi. İki ülke arasında Himalayalar’daki sınır ihtilafının çözümü için geçen hafta yapılan 16. tur görüşmelerinden sonra da Çin savaş uçaklarının yakın uçuşlarına devam ettiği bildirildi.

ÜLKE SINIRINA TANK KONUŞLANDIRILDI
Taraflar 18 Temmuz’da Moldo-Çuşul hudut noktasında yaptıkları 16. tur görüşmelerde, sahada güvenliğin ve istikrarının sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıklarını açıklamıştı. Hindistan Ladakh bölgesindeki Galwan Vadisi'nde 15 Haziran 2020'de Hint ve Çin askerleri arasında çıkan çatışmada 20 Hint askeri hayatını kaybetmişti.

SAVAŞ SÖYLEMLERİ ARTIYOR
Çin de söz konusu çatışmada 4 askerinin öldüğünü açıklamıştı. Çatışmanın ardından iki ülke askeri birlikleri sınırda teyakkuz haline geçmiş, Hindistan bölgeye karadan havaya füze savunma sistemi, Çin ise obüsler ve tanklar konuşlandırmıştı. Yaşanan bu gerginlik, dünyanın en büyük ordularına sahip ülkelerin kamuoylarındaki "savaş" söylemleriyle daha da artmıştı. İki ülkenin askeri heyetleri arasında sınırdaki gerilimi düşürmek amacıyla görüşmeler başlatılmıştı.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 136
  • THUNDER 1 yıl önce Şikayet Et
    iki imansiz yiyin birbirinizi
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi bi başlayın Allah'ın izniyle.....inşallah
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ortalığı karıştırıp Çini zayıflatacak.
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    İkiside dinsiz tam isabet hadi hayırlısı mazlumların ahı kalmazmış
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Cin e karsi hindistan ile ortak hareket edilmeli
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin zayıflarsa bil bakalım kim azar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor