Kızıldeniz'de içinde yüzen tüm canlıları öldüren ölümcül bir havuz keşfedildi

Miami Üniversitesi'nden bilim adamları, Kızıldeniz'in dibinde yüzen her şeyi öldüren ölümcül bir havuz keşfettiler.

Kızıldeniz'de içinde yüzen tüm canlıları öldüren ölümcül bir havuz keşfedildi
Kızıldeniz'de içinde yüzen tüm canlıları öldüren ölümcül bir havuz keşfedildi
GİRİŞ 25.07.2022 15:41 GÜNCELLEME 25.07.2022 16:50

Miami Üniversitesi'ndeki bir grup akademisyen uzaktan kumandalı bir su altı aracı kullanarak Kızıldeniz'in 1,7 kilometre altında tuzlu su havuzu ortaya keşfetti. Bilim adamları, on saatlik bir dalışın son beş dakikasında ise ölümcül havuza rastladılar. 

Araştırmanın baş yazarlarından Sam Purkis, ölümcül havuzları "Dünyadaki en aşırı ortamlar" olarak nitelendirerek keşfedilen tuzlu su havuzunun kimyasal elementlerle dolu bir çöküntü olduğunu bu nedenle de havuzun hayvanları sersemletebileceği veya öldürebileceğini söyledi.

Ayrıca Purkis, balıkların, karideslerin ve yılan balıklarının tuzlu suyu avlanmak için kullandıklarını keşfetti. Bu üç hayvan, yanlışlıkla ölümcül havuzun içine giren diğer hayvanları havuzun yakınına gizlenerek avlıyor.

Baş yazar, bu tür havuzların keşfinin, bilim adamlarının okyanusların gezegenimizde ilk olarak nasıl oluştuğunu anlamalarına yardımcı olabileceğini belirtti. 

Tuzlu su havuzlarının çok sayıda mikrop barındırdığını ve çeşitlilik açısından zengin olduğunu da sözlerine ekleyen Purkis, ayrıca benzer düşmanca koşullara sahip yabancı gezegenlerin herhangi bir canlıya ev sahipliği yapıp yapamayacağını belirlemeye yardımcı olabilecekleri için bu keşiflerin gerekli olduğunu vurguladı. Purkis, "Dünyadaki yaşamın sınırlarını anlayana kadar, yabancı gezegenlerin herhangi bir canlıya ev sahipliği yapıp yapamayacağını belirlemek zor olacak" dedi.

KIZILDENİZ'DEKİ TUZLU SU HAVUZU KEŞFEDİLEN İLK ÖLÜMCÜL HAVUZ DEĞİL

Kızıldeniz'deki keşif bilim adamları tarafından keşfedilen ilk tuzlu su havuzu değil. Son 30 yılda okyanus bilimciler Kızıldeniz, Akdeniz ve Meksika Körfezi'ndeki "birkaç düzine" ölümcül havuzu ortaya çıkarmayı başardılar. 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...
Çalışma saatlerinde zirveye oynuyor! Türkiye kaçıncı sırada?