Rus devi duyurdu: Gaz akışı yarı yarıya düşecek

Rus devlet enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım gaz boru hattındaki bir türbinin daha bakıma alınacağını duyurarak, Avrupa'ya gaz akışının 33 milyon metreküpe düşeceğini açıkladı.

GİRİŞ 25.07.2022 21:31 GÜNCELLEME 26.07.2022 10:52
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta bazı türbinlerdeki bakımların sona ermesiyle Avrupa'ya tekrar 67 milyon metreküp gaz sağlamaya başlayan Rus devlet enerji şirketi Gazprom, yeni bakımlar nedeniyle gaz sevkiyatının yarı yarıya düşeceğini duyurdu.

Gazprom tarafından yapılan açıklamada, "Bakımlar öncesi revizyonlar arasındaki sürenin sona ermesiyle bağlantılı olarak Rostekhnadzor (Güvenlik Sertifikası) talimatlarına göre ve motorun teknik durumu dikkate alınarak, Gazprom, Portovaya CS'de başka bir Siemens gaz türbini motorunun çalışmasını durduruyor" denildi.



Açıklamada, 27 Temmuz sabahı 07.00'de başlayacak çalışmalar neticesinde Kuzey Akım'dan gaz sevkiyatının 67 milyon tondan 33 milyon tona düşeceği belirtildi.

DAHA ÖNCE DE YARI YARIYA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz ay sonunda Kuzey Akım boru hattındaki bazı türbinler Alman Siemens firması tarafından bakım için Kanada'ya gönderilmişti. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını öne süren Kanada, bu türbinleri önce Alman firmasına teslim etmemişti. Hem Almanya hem de Avrupa Birliği (AB) tarafından Kanada'ya yapılan müracaatlar ve baskılar sonucunda Kanada türbinleri göndermiş ve geçtiğimiz haftalarda yapılan 10 günlük bakım çalışması nedeniyle boru hattından Avrupa'ya gaz akışı yarı yarıya düşürülmüştü.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • M. Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa düşünsün, bana ne..
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Arktik Bölgede zengin hidrokarbon rezervleri var . Buradan kendimize ve milli ekonomimize bir getiri istiyorsak , Rusya'dan taraf olmalıyız . ABD , Kanada ve Norveç ile işimiz olmaz . Güney Enerji Koridoru TANAP , Türkiye için çok önemlidir . LNG piyasasında müşteri çoktur . Boru hattı ile ulaştıramadığımız gazı , LNG tankerleri ile İngiltere , Fransa , İspanya ve Portekiz'e satarız .
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Domates ne zaman ucuzlucak konserve yapacaz hala pahalı
    Cevapla
  • Bersoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene de yapma ölmezsin kardeş, şalca al kullan
    Cevapla
  • Enerji krizi* 1 yıl önce Şikayet Et
    Kin ve Nefret sende var cahil iki yüzlü oldendorff rahatın keyfin kaçmış çatacak yer arama
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Knk yorumu sil görmesinler küresel dengeleri değiştireceksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması