Zelenskiy'den tahıl açıklaması: Tüm dünyaya kanıtlayacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Ukrayna ekinlerinin limanlardan çıkışını engellemediğimizi tüm dünyaya kanıtlamak için tahıl ihracatına başlayacağız." dedi.

Zelenskiy'den tahıl açıklaması: Tüm dünyaya kanıtlayacağız
Zelenskiy'den tahıl açıklaması: Tüm dünyaya kanıtlayacağız
GİRİŞ 25.07.2022 21:28 GÜNCELLEME 25.07.2022 21:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Devlet Başkanı Zelenskiy, Kiev'e gelen Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Ukrayna tarım ürünlerinin limanlardan sevkiyatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TÜM DÜNAYA KANITLAYACAĞIZ

Zelenskiy, Ukrayna tahılının sevkiyatına ilişkin soru üzerine, "Ukrayna ekinlerinin limanlardan çıkışını engellemediğimizi tüm dünyaya kanıtlamak için tahıl ihracatına başlayacağız." ifadesini kullandı.

Ukrayna Limanlar İdaresi, deniz yoluyla tahıl ve ilgili gıda ürünlerinin ihracatına yönelik Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarının yeniden faaliyete geçmesi için hazırlıkların ve başvuruların başladığını bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 22 Temmuz'da İstanbul'da, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Can Itın 1 yıl önce Şikayet Et
    La kime neyi ispatlıyon? Her şey "Biz kötü değiliz"i ispatlamak için mi? Savaşın başından beri "biz sadece kendimizi savunacağız" diodun, herif üzerinden geçmiş dümdüz etmiş ne kendini savunması? Saldırsana Rusya topraklarına , bak olayların seyri nasıl değişiyor
    Cevapla
  • Velid 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şaklaban, bir aferin için Ukrayna'yı kurban etti. Tahıl koridorunun açılmasında oyun dışı kalan ABD, Zelensky şaklabanını kullanarak, tahıl koridoru anlaşmasını sabote etmek isteyecektir.
    Cevapla
  • Osmanli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama sadece saklanan demek çok masum kalır. Siyonist hizmetkari kureselci zelensky. Yahudi siyonist lobisi ABd İsrail ve Almanya da güçlenmeye başladı Ukrayna daki kolu da bu. Zaten açıkça dedi burası büyük İsrail olacak diye. Adamlar tüm dünya ulkelerinde kendi adamlarini sectirip ülkeleri ele geçirmeye çalışıyorlar. Vürüs gibi. Yunan da bu karla ortak oldu. Rusya olmasa adamlar bayağı giclenecekti.
    Cevapla
  • Çapula cambaze 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı piyondan kahraman yapmaya çalışıyor menfaati için
    Cevapla
  • Carsi34 1 yıl önce Şikayet Et
    Bos adam artiz adam gereksiz adam
    Cevapla
  • Fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Aferin Zelo bu sefer aferin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!