Kim Jong-un: Nükleer silahları kullanmaya hazırız

Daha önce; ülkesinin nükleer silah kapasitesini artırma kararı alan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD ve Güney Kore ile olası askeri çatışmada nükleer silahları kullanmaya hazır olduklarını söyledi.

GİRİŞ 28.07.2022 10:26 GÜNCELLEME 28.07.2022 12:03
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansındaki (KCNA) habere göre Kim Jong-un, Kore Savaşı'nın bitişinin 69'uncu yılı anma töreninde, savaş gazilerine hitaben konuşma yaptı.

"NÜKLEER SİLAHLARI KULLANMAYA HAZIRIZ" MESAJI

Silahlı kuvvetlerin herhangi bir krize yanıt vermeye tamamen hazır olduğunu belirten Kim, "Ülkemizin nükleer savaş caydırıcı silahı da mutlak gücünü misyonuna uygun olarak tam ve hızlı bir şekilde harekete geçirmeye hazır" dedi.

"GANGSTERLER TARAFINDAN YÖNETİLİYORLAR"

Kim, ABD'yi düşmanca politikalarını haklı çıkarmak için Kuzey Kore'yi "şeytanlaştırmakla" suçlayarak, Kuzey Kore'yi hedef alan ABD-Güney Kore askeri tatbikatlarının ABD'nin "çifte standart" ve "gangstervari" yönlerini gösterdiğini kaydetti.

Kim, "Yoon Suk Yeol liderliğindeki Güney Kore hükümeti, önceki muhafazakar hükümetlerden daha ileri giden yüzleşme manyakları ve gangsterler tarafından yönetiliyor" ifadesini kullandı.

"ORDULARI ÜLKEMİZ TARAFINDAN YOK EDİLECEK"

Nükleer silaha sahip olan ülkesine karşı askeri harekattan bahsetmenin çok tehlikeli bir intihar eylemi olduğuna işaret eden Kim, "Böylesi tehlikeli bir girişim, güçlerimiz tarafından derhal cezalandırılacak ve Yoon Suk Yeol hükümeti ve ordusu yok edilecek" ifadesini kullandı.

Kim Jong-un, nisan ayında da ülkesinin tehdit edilmesi durumunda önleyici olarak nükleer silah kullanabileceğini söylemişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce Japonyayı vuracak sonra Güney Kore ve ABD yi vuracak o zaman Tayvan ukranyaya benziyormu anlar herkes. Abd ve Avrupa Birliğini sömürdügü dünya devletler zamanı bitti
    Cevapla
  • Ali.02. 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen palavra. Kullanda sonucunu bir gor..
    Cevapla
  • misafir99 1 yıl önce Şikayet Et
    nükleer kullanacakmış , senin ülken ayakta mı kalacak ,sende halkınla beraber yok olacaksın tombik diktatör .. sen ve köle halkının öğreneceği çok şey var
    Cevapla
  • Sedef 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahlak yoksunu bir hiç bir halt olmaz eğer burası birazcık ülkeye benzediyse o da Erdoğan'ın sayesinde
    Cevapla
  • Fani 1 yıl önce Şikayet Et
    DÜNYANIN EN AKLILLI ADAMI ŞU NÜKLEER SİLAHI Bİ KULLANDA HEP BERABER Bİ RAHATLAYALIM CANIN SIKILDIMI GULLANCAM DİYON SENİN KAFSNI YAŞAMAK İSTERDIM..NE İCIYON ÇOK MERAK EDİYOM..HALKIN SEFALET İCINDE ELLE TARIM YAPILIYO TARI AÇIK CEZA EVİ GİBISIN LA Bİ GULLANDA TÜM DÜNYA BI RAHAT EDELİM SAYENDE....saygılarımla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu
VAR sisteminde devrim gibi karar!