Joe Biden Şi Cinping görüşmesi başladı

ABD Başkanı Joe Biden ile Çinli mevkidaşı Şi Cinping, iki ülke arasındaki sorunlara ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştiriyor.

Joe Biden Şi Cinping görüşmesi başladı
Joe Biden Şi Cinping görüşmesi başladı
GİRİŞ 28.07.2022 15:58 GÜNCELLEME 28.07.2022 16:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi' Cinping'in telefon görüşmesi, Washington yerel saatiyle 08.33'te (TSİ 15.33) başladı.

Biden'ın göreve gelmesinden bu yana Şi ile yaptığı 5'inci görüşmede, Çin ile ABD arasındaki sorunların yönetilmesi konusu ele alınacak.

Öte yandan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a yapacağını açıkladığı ziyaret de iki ülke arasında son dönemde gerilime yol açtı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, dün yaptığı açıklamada, görüşmede, Çin'in Tayvan'a karşı ve Hint-Pasifik bölgesindeki "saldırgan tavrının", ekonomik ilişkilerdeki gerginliğin ve Çin'in Rusya-Ukrayna savaşına karşı tutumunun ele alınacağını aktarmıştı.

Biden, henüz bu konuda bir karara varmadığını açıklasa da ABD'nin Çin'e yönelik gümrük vergilerini kaldırıp kaldırmayacağının da bu görüşmede gündeme gelmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 2
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dün birbirlerini tehdit ettiler. Bugün görüşme, yarın kime kumpas kurarlar bu soysuzlar?
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    görüşme nasıl oluyor duman işaretimi yoksa el kol hareketlerimi yoksa önüne konan kehıt üzerinemi görüşülüyor dünya kimlerin eline kaldı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı