Trump'tan 11 Eylül açıklaması: Kimse soruşturmanın sonuna kadar gitmedi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 11 Eylül saldırısı kurbanlarının ailelerine yönelik soruyu, "Maalesef, hiç kimse 11 Eylül soruşturmasında sonuna kadar gitmedi" diyerek yanıtladı.

GİRİŞ 29.07.2022 08:56 GÜNCELLEME 30.07.2022 06:09
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New Jersey eyaletinin Bedminster bölgesindeki golf kulübünde düzenlenen LIV Golf Turnuvası'na Suudi Arabistan'ın sponsorluğunu protesto etmek isteyen 11 Eylül saldırısı kurbanlarının ailelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

11 Eylül saldırılarının sorumlularını "manyak" olarak nitelendiren ve saldırıların tüm dünya için "korkunç bir olay" olduğunu belirten Trump, "Ancak bugün burada birçok müthiş insanın olduğunu söyleyebilirim. Çok eğleneceğiz ve kutlayacak çok şeyimiz var. Bir dolu para derneğe gidecek" yorumunu yaptı.

Trump, 11 Eylül saldırılarının arkasında Suudi Arabistan'ın olduğuna ilişkin istihbaratlara dair ise "Sponsorları uzun süredir çok iyi tanıyorum. Uzun süredir dostlarım. Bu insanlar, Amerikan şirketlerine yatırım yaptı, birçok Amerikan şirketinde büyük yüzdeleri var ve golf için yaptıkları harika. Maalesef, hiç kimse 11 Eylül soruşturmasında sonuna kadar gitmedi" ifadelerini kullandı.

Trump'ın turnuvayı protesto etmeye hazırlanan 11 Eylül saldırısı kurbanlarının ailelerine bu mesajı vermesi eleştirilere yol açtı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 33
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakkat mı... DEME...
    Cevapla
  • Canavarlık 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse -hele de Obamaya siz kurdunuz dediğin deas- o guvenlik protokollerini asip ozellikle hicbir yahudiye zarar vermeden o eylemi yapamaz. Bunu ancak Abd nin kendisi yapabilir, Afganistanı isgal etmek Ruslardan almak icin. Tipki olmayan kimyasal (zaten biliyorduk dedi Ingiltere) icin Irak i işgal ettiginiz gibi. Tipki Ingilterenin biz saldırıyı haber vermistik dedigi, pearlhorbor baskininda, iki donanmanizdan birini olume terkedip,bahane olarak kullanip, Japonyaya, 2 en buyuk sivil yerlesim alanina ATOM bombasi attiginiz gibi.
    Cevapla
  • karadenizli 1 yıl önce Şikayet Et
    o her şeyden haberi olduğu söylenen cia uyurken,adamlar abd nin kalbini vurdu.yok amerika kendi yaptı falan filan.hepsi zırva.
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    israil yahudileri ingilizleri nasıl katletti ise bunuda onlar yaptığını bilmeyen yok
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD’nin kendisinin yaptığı "Uydur kaydır ikiz kuleler hikayesi "sonrası “Kimyasal silah var” ve “Haçlı savaşımız başlıyorrrr diye naralar atarak” “IRAK’ı işgali”.. AFGANİSTAN’ı işgali !!Üstüste konan zavallı ölü Iraklıların yanında puro içen Coniler? Zavallı Afgan halkını “Atari oynar gibi İHA’larla hergün katleden ABD? Afganistan değerli varlıklarının hergün onlarca uçakla ABD'ye taşınması??? Tüm bunları yaparken Afgan sokaklarında dolaşan ABD askerlerinin elbiselerine korkudan güvence olsun diye “TÜRK BAYRAĞI YAPIŞTIRMASI”..!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil