Myanmar'da OHAL 2023'e kadar uzatıldı

Myanmar askeri yönetimi, ülkedeki olağanüstü halin 1 Şubat 2023'e kadar uzatıldığını duyurdu.

Myanmar'da OHAL 2023'e kadar uzatıldı
Myanmar'da OHAL 2023'e kadar uzatıldı
GİRİŞ 01.08.2022 11:49 GÜNCELLEME 01.08.2022 11:49

Myanmar'da 2021 darbesi sonrası iktidara gelen askeri yönetim, ülkedeki olağanüstü halin 6 ay daha uzatıldığını duyurdu.

Başkan Vekili Myint Swe, başkent Naypyidaw'da düzenlenen Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyi toplantısında ülkede istikrarın sağlanması ve seçimlere hazırlanılması için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu söyleyerek, olağanüstü halin 1 Şubat 2023'e kadar altı ay daha uzatıldığını söyledi.

Myanmar'da ordu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddiasıyla 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuş, ülkenin fiili lideri Aung San Suu Kyi başta olmak üzere pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisi gözaltına alınmıştı.

Cunta yönetimi, uluslararası kamuoyunda sert tepkiyle karşılanan demokrasi karşıtı hareketi ardından başlayan kitlesel protestoları şiddetle bastırmış, darbe karşıtı gösterilerde çok sayıda sivil hayatını kaybederken, binlerce gösterici gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!