BM'den flaş açıklama: Yeni bir Hiroşima ve Nagazaki tehlikesi!

BM Genel Kurulu'nda düzenlenen Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması'nın gözden geçirilmesine yönelik 10. konferansın açılış konuşmasını yapan Guterres, dünyada artan nükleer silah tehlikesine dikkati çekti.

BM'den flaş açıklama: Yeni bir Hiroşima ve Nagazaki tehlikesi!
BM'den flaş açıklama: Yeni bir Hiroşima ve Nagazaki tehlikesi!
GİRİŞ 01.08.2022 22:16 GÜNCELLEME 01.08.2022 22:16
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Guterres, dünyada nükleer silahların yayılma tehlikelerinin arttığına ve gerilimi azaltmanın önündeki engellerin zayıfladığına vurgu yaparak, bütün bunların, Orta Doğu ve Kore Yarımadası'ndan Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline kadar nükleer nitelikteki krizlerin şiddetlendiği bir zamanda olduğuna işaret etti.

"Dünyada jeopolitik gerilimler yeni zirvelere ulaşıyor, rekabet iş birliğinin önüne geçiyor, diyaloğun yerini güvensizlik ve silahsızlanmanın yerini bölünme alıyor." ifadelerini kullanan Genel Sekreter, dünyanın şimdi her zamankinden daha fazla Yayılmayı Önleme Antlaşması'na ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

"İNSANLIK HİROŞİMA VE NAGAZAKİ'Yİ UNUTMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA"

Guterres, "Ülkeler, gezegenimizde yeri olmaması gereken kıyamet günü silahlarını stoklamak ve bu silahlara yüz milyarlarca dolar harcamak için sahte güvenlik ararken, şu anda dünya çapında askeri cephaneliklerde yaklaşık 13 bin nükleer silah bulunuyor." şeklinde konuştu.

2. Dünya Savaşı sırasında Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine atılan atom bombalarını hatırlatan Guterres, "İnsanlık, Hiroşima ve Nagazaki'nin korkunç yangınlarından öğrenilen dersleri unutma tehlikesiyle karşı karşıya." dedi.
Guterres, nükleer savaş risklerini azaltacak ve silahsızlanmayı hızlandıracak pratik önlemler bulunması, nükleer teknolojinin sadece barışçıl kullanımının teşvik edilerek bunun için de çok taraflı anlaşmaların canlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 62
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nükleer anlasmadan acil cikmali ve nükleer silah üretmeli tedarik etmeli düsmanda nükleer silah var türkiyedede olmall
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş Milletler ve Tüm Dünya Ülkelerinin; artık aklını başına alıp düşünmesi vaktidir.... ABD-RUSYA-İNGİLTERE-FRANSA-ÇİN-AB gibi Devletler ve Toplulukları tamahkarlık-Bencillik ile her istediklerini Diğer Ülkelere dayatmaya devam ediyorlar nedir bu ya-hu hem edepsizlik hem insanlık dışı....
    Cevapla
  • misafir8 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki nükleer silahı enflasyon canavarı kullandı. BM nin daimi temsilcilerindeki nükeer silahı toplayın. bence sorun çözülür. BM denen haçlı güruh. çine karşı japonlar harekete geçsin diye ABD üstü kapalı tehdit ediyor. BM sen ancak çocuk kandırırsın biz kökü en az 1000 yıllık devletiz. Masallarını ingiliz sömürgelerine anlat. Sen tilkiysen biz kuyruğuyuz.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Başta abd ye şöyle sen bunu
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahı memnun et herkes memnun olur insanları memnun etmek zor bunlar ikiyüzlü tiyakar riya gizli şirktir buyuruyur s.a.s efendimiz Allaha şirk koşan füşmanımızdır Allahın düşmanı benimde düşmanımdır hiçbir amelime güvenmiyorum ama Allahın düşmanlarına düşmanlığım vardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler