Azerbaycan şehidin kanını yerde bırakmadı: Bayraktar TB2'yle yok edildi

Karabağ'daki yasa dışı Ermeni silahlı güçlerin ateşi sonucu bir Azerbaycan askeri şehit oldu. Azerbaycan, şehidinin kanını yerde bırakmayarak başlattığı "Kısas" operayonunda Ermeni ordusunu Bayraktar TB2'yle dağıttı.

GİRİŞ 03.08.2022 12:58 GÜNCELLEME 04.08.2022 08:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus unsurların geçici olarak konuşlandığı bölgelerde bulunan yasa dışı Ermeni güçlerin, sabah saatlerinde Laçın ilindeki Azerbaycan mevzilerini yoğun ateş altına aldığı belirtildi.

Şehit Anar Kazımov

Ermenistan güçlerinin ateşi sonucu Anar Kazımov isimli askerin, aldığı kurşun yarası nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Şehit askerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunulan açıklamada, Azerbaycan birliklerinin misillemede bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

ŞEHİDİN KANI YERDE KALMADI

Karabağ'daki yasa dışı Ermeni silahlı güçlerin ateşi sonucu bir Azerbaycan askerinin şehit olmasının ardından "Kısas" operasyonunda Azerbaycan ordusu Bayraktar TB2 ile Ermeni mevzilerini vurdu.

Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar, sosyal medyadan operasyonla ilgili olarak, "Azerbaycan ordusu, Ermeni ordusunun Laçin'de ateşkesi ihlali ve bir Azerbaycan Askerini şehit etmesinin ardından antiterör operasyonuna başladı. Operasyonun adı KISAS! Operasyon kapsamında antiterör birimleri, SİHA’lar ve topçu sistemleri kullanılıyor" bilgisini paylaştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 20
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakarsınız Suriye harekatıyla beraber Zengezur koridoruna da bir harekat yapılır.
    Cevapla
  • Agrili Adem. 1 yıl önce Şikayet Et
    Siha bı görünse iyi olacak lacinde
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş kanı döktü kafir ecelleri olacaz inşallah türk uludur gğçlüdür yıkılmaz bir şehşt veririz bin türk askeri doğururuz bizim hepimiz türk askeriyiz Sizi. Sizin ermeni pis kanında boğacaz rabbim rahmet etsşn karseşimşze ve tüm şehitlerimşze
    Cevapla
  • yakan yansın 1 yıl önce Şikayet Et
    SİHA'lara nefes aldırmayın. Ermeniye güven olurmu?
    Cevapla
  • ADANALI ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Lan oğlum ne barışın kıymetini biliyorsunuz neden yiğitçe savaşmayı. Kalleşsiniz işte...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!