Batı Şeria ve Kudüs'te 36 okul yıkım tehlikesiyle karşı karşıya

Ramallah'taki Eğitim ve Öğretim Bakanlığı adına açıklama yapan Sadık El-Hadur Yahudi yerleşim merkezlerinin hizasında bulunan 36 okulun yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ve bunlardan 6'sının Kudüs'te bulunduğunu ifade etti. 

Batı Şeria ve Kudüs'te 36 okul yıkım tehlikesiyle karşı karşıya
Batı Şeria ve Kudüs'te 36 okul yıkım tehlikesiyle karşı karşıya
GİRİŞ 04.08.2022 13:33 GÜNCELLEME 04.08.2022 13:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin'de Ramallah Eğitim ve Öğretim Bakanlığı adına konuşan Sadık El-Hadur, işgal yönetiminin son dönemde okullara yıkım ihtarı gönderme işlemlerini artırdığına dikkat çekti. 

El-Hadur, bu uygulamanın özellikle El-Halil'in güneyindeki Mesafir Yatta bölgesinde ve Kudüs vilayetinde eğitim kurumlarını kıskaca alma ve buraların ahalilerini göçe zorlama politikalarıyla paralel bir şekilde ilerlediğini dile getirdi. 

Bir yandan Filistinlilerin evlerini genellikle "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle sürekli yıkmaya devam eden işgal rejimi son dönemde özellikle eğitim kurumlarını hedef almaya başladı. Geçtiğimiz perşembe günü Kudüs'te, eğitim programlarında İsrail ve ordusu aleyhine propaganda yapıldığı iddiasıyla 6 okulun ruhsatını iptal etmişlerdi. Haberlerde ruhsatları iptal edilen okulların İman Okulları grubunun Beytu Hanina'daki beş ayrı şubesi ile Es-Suvvane Mahallesi'nde İbrahimiyye Külliyesi Okulu olduğu belirtildi. Bunlardan İman Okulları grubuna giren 5 okulda 1755, İbrahimiyye Külliyesi'nde ise 288 öğrencinin okuduğu bilgisi verildi. 

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Lanetli insanlar işiniz gücünüz zulüm.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki