Bilim adamına büyük tepki! Güneş'e en yakın gezegen diye sucuk dilimi paylaştı

Fransa'nın önde gelen bilim insanlarından Etienne Klein, James Webb Teleskobu ile elde edildiğini iddia ettiği bir görseli güneşe en yakın gezegen notuyla paylaştı. Ancak paylaşılan görselin aslında sucuk dilimi olduğu anlaşıldı.

Bilim adamına büyük tepki! Güneş'e en yakın gezegen diye sucuk dilimi paylaştı
Bilim adamına büyük tepki! Güneş'e en yakın gezegen diye sucuk dilimi paylaştı
GİRİŞ 05.08.2022 14:14 GÜNCELLEME 05.08.2022 14:14
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Fransa'nın önde gelen bilim insanlarından Fransa Atom Enerjisi Komisyonu Müdürü Etienne Klein, 31 Temmuz'da Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda Güneş'e en yakın yıldız olan Proxima Centauri'ye ait olduğunu söylediği bir görüntü yayınlayınca bir anda bilim dünyasının tepkisini çekti.

91 bin takipçili hesabı üzerinden yaptığı paylaşım kısa sürede büyük ilgi toplayınca Klein, görseldeki kırmızı objenin bir yıldız değil, sucuk olduğunu söyleyerek takipçilerinden özür diledi.

Görüntünün James Webb Teleskobu'yla elde edildiğini ileri süren Klein'in, "Bu kadar çok detay... her gün yeni bir dünya ortaya çıkarılıyor" notuyla paylaştığı şaka içerikli paylaşım dünyadaki bilim insanlarının haberlerdeki yanlış görüntülerle mücadele etmek zorunda kaldığı bir dönemde geldiği için sosyal medya kullanıcılarınca eleştirildi.

Bilimsel güvenilirliği yeniden kazanma amacıyla Klein, daha sonra ünlü Döner Tekerlek Gökadası'nın bir görüntüsünü yayınlarken takipçilerine bu sefer fotoğrafın gerçek olduğunu söyledi.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 24
  • ZahirFettahoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın paylaştığı görüntü daha bilimsel, en azından biraz araştırdığımızda bu adamın bilim adamı olduğunu biliyoruz ve bir bilim adamımın paylaşımını tartışıyoruz, ama aynı görüntüyü NASA'da çalışan bir çaycı paylaşıyor olabilir, çünkü kimler tarafından web sitesine konulduğunu bilmiyoruz, ve öncesinde kimler derliyor düzenliyor vs, ne tekim buna benzer bir görüntü de var zaten NASA'nın sitesinde, bu bilim adamı da bu sebeple paylaşmış bu sucuğu. -Etienne Klein: "Ulan NASA, senikisi bilimsel se benimki daha bilimselll, bilim adamıyım ben ulannnn!!! Al sana gezegennn!!!"
    Cevapla
  • Gelecek2121 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşaAllah mesaj böyledir. Ben NASA ve Amerikan bilim adamlarına inanmıyorum Avrupalıların dahi Çu şeyi bakasından çalmış bilgileri yani! Yada eline verilmiş! Bir diğer sebep bu iki taraf sadece dünyada bizim bilimimiz var diyorlar! Eee nerde o kitaplrını okuduğun Doğunun güneşleri olan bilim adamları ibni sina Haldun, Piri Reis, İbn Rüşd, Mimar sinan, Farabi, Gazali, Hayyan, Harezmi, Ebu Bekir erRazi, ibniBatuta, Eluğ Bey, Biruni, ve daha niceleri. Değerli kardeşlerim gelin biz bu güzel insanlarımızı daha iyi tanıyalım.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gezegende oksijenli dokuların yoğun olması vahşi batının iştahını kabartmıştır. Çoktandır konumunu tespit etme çalışmalarına başlamışlardır.
    Cevapla
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    yumurtanın sarısına da pul biberi dök te onuda güneş diye yuttur yerlerse.fransanın herşeye fransız olduğu tescillendi
    Cevapla
  • Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Işte NASA'nın yaptığı da tam olarak bu. Dünya üzerinde ıssız bir yeri gezegen veya ay diye yutturmaya çalışırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe