ABD ile Rusya arasında 'Brittney Griner' krizi: Takas etmeye hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Rusya'da tutuklanan Amerikalı basketbolcu Brittney Griner'ı, ABD ile mahkum takası yoluyla değişime hazır olduklarını söyledi.

ABD ile Rusya arasında 'Brittney Griner' krizi: Takas etmeye hazırız
ABD ile Rusya arasında 'Brittney Griner' krizi: Takas etmeye hazırız
GİRİŞ 05.08.2022 14:01 GÜNCELLEME 05.08.2022 14:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 17 Şubat'ta Rusya'nın başkenti Moskova'daki Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı'nda gözaltına alınan olimpiyat madalyası sahibi ABD'li kadın basketbolcu Brittney Griner'ın, dün Himki kentinde çıkarıldığı mahkemede uyuşturucu madde bulundurmaktan ve Rusya'ya uyuşturucu madde içeren elektronik sigara kartuşları getirmekten suçlu bulunarak 9 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

LAVROV: MAHKUM TAKASINA HAZIRIZ

Griner'ın serbest bırakılması karşılığında ABD ile mahkum takasına hazır olduklarını belirten Lavrov, "Eğer ABD'liler yeniden diplomasiye başvurmaya karar verirlerse bu adımlar gerçekleşebilir. ABD'liler genellikle bu gibi profesyonel çalışmalara karşı çıkmaz. Bu onların işi ve onların problemi diyebilirim" diye konuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden'ın daha önce tutuklu takası gerçekleşmesinin diplomatik kanallar üzerinden olması için anlaştığını hatırlatan Lavrov, "Bu konuyu görüşmeye hazırız. Fakat, Biden ve Putin'in anlaşmaya vardığı kanallar çerçevesinde olur" dedi.

ABD'DEN HEM TEPKİ HEM "TEKLİFİ DEĞERLENDİRECEĞİZ" MESAJI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise; Lavrov'un yaptığı açıklamayı eleştirerek, "Bu adım, Rusya'nın hukuk sistemi ve Rus hükümetinin bireyleri siyasi piyon olarak kullanarak kendi gündemini ilerletmek için haksız tutuklamalar konusundaki önemli endişelerimize ışık tutuyor" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında Rusya'nın bu teklifini değerlendirebileceklerini de belirten Blinken, "Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bu sabah, tutuklanan ABD'li yıldızla takas yapmaya hazır olduklarını söyledi. Bunu değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD büyük şeytan tamam da bunun karşılığı Rusya yandaşı olmak mıdır?Ne çabuk unuttunuz "moskofu".Ermenilerle işbirliği yapıp doğu insanını katleden balkanlarda slav milliyetçiliği yapıp bize düşman olanları....
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    sporcu uyuşturucu mu kullanır! iftira olabilir
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    amerika ve adalet dürüstlük hee bunların yanyana gelmesi mümkün degil
    Cevapla
  • Antalyaspor Mücahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Rant kavgası kimse inanmasın.
    Cevapla
  • Fatsalı Hüsnü 1 yıl önce Şikayet Et
    Haksız,hukuksuz bir şekilde.. Halkbank için Abd,de alavere dalavere yapmıştın eey Amerika.! Daha çekeceklerin var,yeni başladı bı işler. Yokuş aşağı gidiyorsun.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak