Sisi'den tahıl koridoru açıklaması: Buna ihtiyaç vardı

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasını "önemli" olarak niteledi.

GİRİŞ 07.08.2022 09:18 GÜNCELLEME 07.08.2022 10:34
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, başkent Kahire'nin doğusunda harp okulu öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada Gazze'deki durum ve tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sisi, "Gazze Şeridi'nde tansiyon yükseldi ve bizim rolümüz olumlu. Filistinli ve İsraillilerle temaslarımızda kriz, şiddet ve savaşın olmaması yönündeki arzumuzu ilettik" ifadelerini kullandı.

Gazze"de işlerin kontrolden çıkmaması için tüm taraflarla temaslarda bulunduklarını söyleyen Sisi, "Gazze Şeridi'nde sükuneti, istikrarı ve barışı yeniden sağlamak için ortaklarımızla büyük çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

"DÜNYANIN TAHIL KORİDORUNA İHTİYACI VAR"

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasına da değinen Sisi, söz konusu anlaşmayı "önemli" olarak niteledi.

Dünyanın söz konusu tahıl sevkiyatına olan ihtiyacına vurgu yapan Sisi, "Çıkan tahıl miktarı çok büyük ve dünyanın buna ihtiyacı var. Bu, devam etmesini umduğumuz olumlu bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

Sisi, Tayvan kriziyle ile ilgili ülkesinin tutumuna ilişkin ise; "Mısır tek bir Çin devletinden yanadır" dedi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 19
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Amerikan Conileri bakın görün adamınız Darbe yaptırdınız Cumhur başkanı yaptınız şimdide sizin Tayvan politikanızda Tayvanın Çin toprağı olduğunu kabul ediyor noldu Coniler? Yarın bir günde Sisiye Darbe yapacaksınız Türkiye Cumhuriyetinde 6 +1 yani HDPPKK dahil Ganyan Muhalefet le Cumhur ittifakı nı indirmeye çalıştığınız gibi.
    Cevapla
  • Rotasız deli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sisi, "Gazze Şeridi'nde tansiyon yükseldi ve bizim rolümüz olumlu. Filistinli ve İsraillilerle temaslarımızda kriz, şiddet ve savaşın olmaması yönündeki arzumuzu ilettik" ifadelerini kullandı. Birde İsrail den rica etseydin mısır halkının başına bela bu kafir münafık
    Cevapla
  • Özgür Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba arkadaşlar en iyisi İsrail'e savaşalım Müslüman düşmanlarınızı İsrail ve Amerikan ve İngiltere ve fransa Türkiye derhal Filistin ne asker göndermesi gerekiyor sadece Türkiye değil bütün müslüman ülke birleşmesi gerekiyor acilen özgür Akın
    Cevapla
  • Zühtü inek sagar 1 yıl önce Şikayet Et
    Senden önce o arap dolar milyarderleri gitsin sazan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Münafık kavramının ne anlama geldiğini en iyi bu hatırlattı
    Cevapla
  • yusuf Tamtürk 1 yıl önce Şikayet Et
    vallahami diyon gercekten ihtiyac vardi oylemi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!