Çin yeni askeri tatbikatları duyurdu

Çin, ülkenin kuzey kıyılarındaki Bohai Denizi ve Sarı Deniz'in güneyinde gerçek cephane ve mühimmatın kullanıldığı tatbikatlara başlayacağını bildirdi.

GİRİŞ 07.08.2022 12:43 GÜNCELLEME 07.08.2022 16:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Deniz Güvenliği İdaresi'nden yapılan açıklamada, başkent Pekin'in yakınlarındaki Bohai Denizi'nde 8 Ağustos ve 8 Eylül arasında, Sarı Deniz'in güneyinde ise 7-15 Ağustos'ta yürütülecek askeri tatbikatlar nedeniyle söz konusu bölgelerin gemi trafiğine kapatılacağı belirtildi.

Pekin'in yaklaşık 300 kilometre güney doğusundaki Bohai Denizi, kuzeyinde Liaodong ve güneyinde Ciadong yarımadalarının sınırladığı, Sarı Deniz Körfezi'ndeki bir iç deniz konumunda bulunuyor. Sarı Deniz'in güneyinde de ayrı bir tatbikatın başlayacak olması tüm bölgedeki gemi trafiğini fiili olarak kısıtlayacak.

Çin füzeleri Tayvan karasularına düştüÇin füzeleri Tayvan karasularına düştü

Çin ordusu harekete geçti! Ablukaya alındıÇin ordusu harekete geçti! Ablukaya alındı

PELOSİ'NİN ZİYARETİ SONRASI TATBİKATLAR ARTTI

Çin ordusu, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin geçen haftaki ziyaretinin ardından Tayvan çevresindeki altı bölgede gerçek cephane ve mühimmatın kullanıldığı tatbikatlara başlamıştı. Bugün öğle saatlerine kadar sürmesi öngörülen tatbikatlar, Çin'in egemenlik ihtilafı içinde olduğu Ada'nın çevresinde fiili bir abluka oluşturmuştu. Tatbikatlar nedeniyle bazı bölgeler, gemi ve uçak trafiğine kapatılırken, boğazda güvenlik endişesi nedeniyle seferlerin aksadığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Mehmet Metin ahraz 1 yıl önce Şikayet Et
    tayvan kuşatacağına, hadi sıkıyorsa ABD göz dağı ver. yemez değil mi. benim dediğin adaya ABD geldi, senin sorunun ABD, tayvan değil. benim dediğin adayı neden kuşatiyorsun, istemediğin bir ülke senin topraklarını Ziyaret etmiş, ABD gıkın çıkmıyor.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Komünistim deyip mekez bankana en büyük kapitalistin 2 trilyon dolarını koyarsan seni paçavraya çevirirler. Şimdi tatbikat yap dur.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin karizmayı kurtarmaya uğraşıyor ama çok zor. Çizildi bir kere.
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Pirinç pilavından ve kedi köpek ten başka bir şey yiyemeyen halk kalkıp savasmi yapar? ihtimal dışı,,ancak Kaymak takımı gariban halkı kandırmak için üç beş hareket çeker sonrada hepsini içeri çeker uyumaya devam eder...
    Cevapla
  • Ali.02. 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi cin .Erkeksen abd ye vurmani bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...