Yunanistan, Türkiye sınırında 'Süpürge Operasyonu' başlattı

Yunanistan'ın, Batı Trakya'daki Dedeağaç'ta (Evros) Türkiye ile sınır hattını oluşturan Meriç Nehri boyunca yaklaşık 600 asker ve sınır muhafızının katılımıyla; "Süpürge" ismi verilen göçmen operasyonu başlattığı açıklandı.

Yunanistan, Türkiye sınırında 'Süpürge Operasyonu' başlattı
Yunanistan, Türkiye sınırında 'Süpürge Operasyonu' başlattı
GİRİŞ 07.08.2022 12:59 GÜNCELLEME 07.08.2022 13:01
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yunanistan askerleri ile Özel Sınır Muhafızları Birliği'nin, Batı Trakya'daki Türkiye sınırındaki Meriç Nehri hattında göçmenlere yönelik "Süpürge Operasyonu" başlattığı duyuruldu.

Meriç Nehri'nden Rodop iline kadar sürecek operasyona, nehirden ve dağlık bölgelerden yasadışı yollardan ülkeye giren göçmenleri yakalamak üzere termal kameralarında kullanıldığı operasyonda zırhlı araçlar ve askerlerin çoğunun maske kullanması dikkat çekti.

Sözcü'de yer alan habere göre Yunan ordusunun; merkezi İskeçe'de bulunan 4. Kolordu'ya bağlı Meriç bölgesindeki askeri birlikler tarafından 5 Ağustos Cuma sabahından itibaren, Meriç Nehri sınır bölgesindeki köyler dahil olmak üzere operasyona başladığı, geniş çaplı operasyonun halen Kumçiftliği (Orestiada), Dimetoka (Didimotiho) ve Sofulu (Sufli) köylerinde ve ayrıca Dedeağaç'ın çeşitli bölgelerinde devam ettiği belirtildi.

Operasyonun amacı; "bölgedeki yasadışı göçmenlerin varlığını ve geçişlerini en aza indirmek" olarak açıklanırken, operasyonun ne kadar süreceğine dair bir bilgi verilmedi.

KAYNAK: EVROS-NEWS.GR
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • taner hekimoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize yanlış bir hareket yaparsa, hiç birini evine sağ göndermeyin .Sınır ötesi atışlarla cezalandırılsın.
    Cevapla
  • Birecikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Süper karar, ne ğöçmenlik miş arkadaş bi yerinizde durun vatan toprağını savunun, kimse gelip cevap olarak yunan sevicisi yazmasın içinden geçerim, bu mülteci göçmenlerle iç içe yaşayan bilir, gerçi mecbur bırakıldık, kurtuluş savaşı bilmem ne savaşı destek oldular hiç demeyin, kurtuluş savaşında atalarımız toprağını savundu bırakıp başka ülkelere kaçmadı
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı Trakya ilk fırsatta geri alınmalı, aynı şekilde Adalar Denizi ve Kıbrısın tamamı.
    Cevapla
  • Sedef 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Yunan'a vatanını koruyor adamlar
    Cevapla
  • özkonyali 1 yıl önce Şikayet Et
    sen şimdi müslüman isen şehadet getirip imanını kurtar. öyle bir cümle kullanmışsın ne dediğini bilmiyorsun
    Cevapla
  • Fatih k 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi yapan gazeteye bak. Sözcü … Yunanistan’ın Türkiye ayagi zaten. Kapatılsın şunlar ya. Yeter artık. Bu ülkede kansızlara yer yok..
    Cevapla
  • Almancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke kapatilsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?