İsveç'ten iade edilecek teröristlere Norveç'in kucak açacağı iddia edildi!

İsveç'in Türkiye'ye teslim etmeye hazırlandığı terör örgütü üyelerinin Norveç'e sığınma başvurusunda bulunabileceği öne sürüldü. Ancak, İsveç'in NATO üyeliği ön koşulu için Türkiye ile yaptığı anlaşma NATO üyelerini de kapsıyor.

İsveç'ten iade edilecek teröristlere Norveç'in kucak açacağı iddia edildi!
İsveç'ten iade edilecek teröristlere Norveç'in kucak açacağı iddia edildi!
GİRİŞ 08.08.2022 16:21 GÜNCELLEME 08.08.2022 16:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Norveç Göçmenler Ofisi Sığınmacı Bölüm Şefi Line Zahl Kvakland, Klassekampen gazetesine yaptığı açıklamada, (İsveç'in Türkiye'ye teslim etmeye hazırlandığı terör örgütü üyeleri) bu kişilerin, Norveç'e sığınma başvurusu yaptıkları taktirde, başvurularının kabul edilip, olağan şekilde inceleneceğini belirtti.

Norveç'e sığınma başvurusu iddiasına ilişkin, Uluslararası Hukuk ve Mülteci Uzmanı Profesör Terje Einarsen, bunun zor bir uygulama olduğunu ve Türkiye'nin bu duruma şiddetle karşı çıkacağını aktardı.

İsveç'te yine şaşırtmayan manzara: PKK yandaşları gösteri düzenlediİsveç'te yine şaşırtmayan manzara: PKK yandaşları gösteri düzenledi

Terör örgütü YPG/PKK yandaşları İsveç parlamentosu önünde gösteri düzenlediTerör örgütü YPG/PKK yandaşları İsveç parlamentosu önünde gösteri düzenledi

İsveç'in NATO üyeliği ön koşulu için Türkiye ile yaptığı anlaşmayı hatırlatan Einarsen, bu anlaşmanın bütün NATO ülkelerini kapsadığını vurguladı.

Öte yandan, NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan Finlandiya ve İsveç ile Türkiye arasında, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde Türkiye'nin endişelerini gidermeye yönelik üçlü muhtıra imzalanmıştı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    sonuc da natoya ne gerek var terør ve pkk var rusya karsi korusun usa kordugu gibi irak suriye arada bir kac sahte islami su bu uyduruk sey kur sonra ulkeleri maf et isgal et
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    nerde pkk terør fetø var ise gel oslo drammen bulursun yada suleymancilarin yaninda gezerler dost olarak nato baskani kim bir baksin norvec denen mal o zaman islami su bu diye vurduklari baska ulkeye gitti mi terør olmiyor mu o zaman terøre destek veren norvec olur direk nato olarak norveci vurmasi gerek terør ulkesi oldugu icin ve destek verdigi icin terør dedin mi norvec bayilir petrol bekliyor katliam yapiyor diye amma mulla var idi onu atti terør diye norvec den sanki gerisi terør degil bu hatayi yapar ise nato vuracak sonuc da terøre destek veren ulke krallari para bitti diye agliyor bunlar paralari terøre veriyor
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    iade etmede anlaştık, sınırdışında değil
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize teslim edilip edilmediği önemli. Alavere dalavereye karnımız tok.
    Cevapla
  • vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah Ali Babacan ile Ahmet Davutoglunu uzmeyin Ey Nato devletleri... 6.5 masanin zeminini catlatiyorsun Reisssss
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat