Yunanistan açıklarında tekne battı

Ege Denizi'nde göçmenleri taşıyan bir tekne Yunanistan açıklarında alabora oldu. Botta 80 kişi olduğu, 29'unun kurtarıldığı, geriye kalan 50'ye yakın kişinin de kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yunanistan açıklarında tekne battı
Yunanistan açıklarında tekne battı
GİRİŞ 10.08.2022 12:41 GÜNCELLEME 10.08.2022 13:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İtalya'ya ulaşma hedefiyle Antalya'dan yola çıkan mültecileri taşıyan bot Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Karpathos adası açıklarında alabora olarak battı.

Yunan Sahil Güvenliği'nden yapılan açıklamada, 50'ye yakın kişinin kayıp olduğu bildirildi.

ÇALIŞMALAR ERKEN SAATTE BAŞLADI

Yunan Sahil Güvenlik Sözcüsü Nikos Kokkalas, botta yaklaşık 80 kişi bulunduğunu ve İtalya'ya gitmekte olduğu bilgisini verdiği.

Kokkalas, Yunan devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, botun Karpathos adası açıklarında alabora olduğunu ve battığını söyledi. Kokkalas, arama ve kurtarma çalışmalarının sert rüzgara rağmen sabahın erken saatlerinde başladığını belirtti.

Adının açıklanmasını istemeyen başka bir sahil güvenlik yetkilisi ise, kurtarılan mültecilerin Afganistan, İran ve Irak vatandaşı olduğunu söyledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsinlar sonu gelmiyor adamlarin nufusu kacmilyon sen olsan ne yaparsin multeciler turkiyenin basbelasi bekci polis asker nerdesiniz heryer multeci doldu yoksa halkimiz bu isi kendi cozecek bu kadar zormu kacaklari toplayip geldigi yere yollamak temizlik yapilsin
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas bu multeciler ulkemizin kanayan yarasidir hergun tuhaf tuhaf multeciler geliyor ulkemize afganli suriyeli irakli iranli yeter bu multecilerin cogu ulkesinde ajanlik hainlik yaptigi kesin nerde hukumet ulkemiz yolgecen hani oldu kimligi olmayan kimvarsa yasadisidir yani geldigi yere polis bekci asker nerde neden uygulanmiyor kanunlar uniforma giymekdegil isine yap arabayla gezmekdegil polislik halk icraat bekliyor
    Cevapla
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kerpe adası marmaris in dibinde yunanistan anakarasından 700 km uzaklıkta bu şekilde başlık atmayın lütfen .Paris konferansına [1947 senesinde] gitmeyerek 12 adaları Yunanistana teslim eden ve sadece 5 gün sonra anlaşmayı kabul eden dönemin hain yöneticileri bu belayı başımıza sardı GAZİ MUSTAFA KEMAL İN MİSAKI MİLLİ SINIRLARI İÇİNDE YER ALAN VE ÖMRÜM OLURSA GERİ ALACAĞIM DEDİĞİ MUSUL ,KERKÜK VE 12 ADALAR NEDEN HAK ETTİĞİMİZ HALDE DÜŞMANA BIRAKILDI LÜTFEN DEVLET YETKİLİLERİ TÜM ARŞİVLERİ AÇSIN KİM HAİN KİM VATANSEVER HERKES ÖĞRENSİN
    Cevapla
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar tarafından batırıldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi