Trump, anayasal hakkını kullanarak soruları yanıtlamadı

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump hakkında yürütülen soruşturma gündemdeki yerini koruyor. Trump, vergi kaçırmakla suçlanıyor. Başsavcılık tarafından ifadeye çağrılan Trump, sessiz kalma hakkını kullandı.

Trump, anayasal hakkını kullanarak soruları yanıtlamadı
Trump, anayasal hakkını kullanarak soruları yanıtlamadı
GİRİŞ 11.08.2022 01:37 GÜNCELLEME 11.08.2022 01:52

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, varlıklarının değerini 10 yıldan fazla süredir finansal tablolara yanlış yansıtarak vergi kaçırdığı iddiasıyla suçlanıyor.

Trump, New York Başsavcılığı'na çağrıldı. Ancak Amerikan Anayasası’nın tanıdığı sessiz kalma hakkını kullanarak ifade vermeyi reddetti. Trump, yazılı açıklama ile soruşturmayı yürüten Başsavcı'ya da tepki gösterdi. "Başsavcı Letitia James, ‘Trump'ı Yok Etme’ politikası yürütüyor. Bana, aileme ve büyük şirketime yönelik bu siyasi saldırı alçakça bir girişimidir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!