Kardeşi açıkladı: Kim Jong-un Kovid-19'a yakalandı ve ağır atlattı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkedeki Kovid-19 salgınına karşı zafer elde edildiğini açıklarken, kız kardeşi Kim Yo-jong ise; ağır hastalananlar arasında Kuzey Kore liderinin de olduğunu açıkladı.

Kardeşi açıkladı: Kim Jong-un Kovid-19'a yakalandı ve ağır atlattı
Kardeşi açıkladı: Kim Jong-un Kovid-19'a yakalandı ve ağır atlattı
GİRİŞ 11.08.2022 08:58 GÜNCELLEME 11.08.2022 11:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiliz gazetesi The Guardian'da yer alan habere göre, sağlık görevlileri ve bilim insanlarının yer aldığı bir toplantıda konuşan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kovid-19 salgını karşısında alınan önlemlerin hafifletilmesi çağrısında bulundu.

Kim Jong-un, ülkede Kovid-19 ölümlerinin resmi olarak 74 olduğunu söyleyerek, "Dünya sağlık topluluğu içinde benzeri görülmemiş bir mucize" ifadelerini kullandı.

Kim Jong-un ve kız kardeşi Kim Yo-jong

KİM DE KOVİD-19'A YAKALANMIŞ

Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong ise, ülkede çıkan Kovid-19 krizinin Güney Kore'den fırlatılan virüslü balonlardan kaynaklandığı iddiasını sürdürdü. Kim Yo-jong aynı zamanda ağabeyi ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ağır hastalandığın söyledi. Kim Yo-jong, "Yüksek ateşle ağır bir şekilde hasta olsa da bir an bile uzanıp dinlenmedi" dedi.

Sağlık altyapısının yetersiz olduğu bilinen Kuzey Kore, salgının ilk iki yılında hiçbir Kovid-19 vakası bildirmedi. Bu yılın mayıs ayında, Kuzey Kore'de ilk defa "yüksek ateş" vakalarını açıkladı ve 4.8 milyon vaka bildirildi. 

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Aaa en başarılı siz nasıl olursunuz. Biz bir kere sizden önce biz ilan ettik. Her şeyde en biziz. Bir kere hastaneleriniz bile yok. Propaganda bakanlığı sağlık sistemi için saatlerce propaganda yaptı. Boşuna mıydı ? Hem bizde pistin ortasında bile hastane var naber. Salgın anında salgını değil sağlık sistemimizi anlattık durduk şiştik kabardık. :))) Her alandan tam saha yalan algı şişirme ve propaganda var. 10 ay daha sabır. Bu kabusta biter elbet.
    Cevapla
  • Soytarı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sapık Covid Olanları öldürüyordu haydi bakalım kendini de öldürsün bakalım bu gibi zalimleri başka zalimlere musallat etsin de halkı bu zulümden kurtulsun yokluk kıtlık çekiyor 1950 Türkiyesi gibiler bakmayın ellerinde bir kaç bin Füze var Roket var halk sefalet içinde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...