İran'dan Ermenistan'a destek: Coğrafi sınırların değişmesini kabul etmeyiz

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkesinin bölgedeki coğrafi sınırların değişmesini hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini söyledi.

İran'dan Ermenistan'a destek: Coğrafi sınırların değişmesini kabul etmeyiz
İran'dan Ermenistan'a destek: Coğrafi sınırların değişmesini kabul etmeyiz
GİRİŞ 11.08.2022 13:00 GÜNCELLEME 11.08.2022 13:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesine göre İbrahim Reisi, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İki ülkenin tarihi ve derin ilişkilere sahip olduğunu dile getiren Reisi, Tahran-Erivan arasında kalıcı ekonomik iş birliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu'ndan Ermenistan'a provokasyon uyarısı: Yeniden yapmayınÇavuşoğlu'ndan Ermenistan'a provokasyon uyarısı: Yeniden yapmayın

Bayraktar TB2 Ermenistan mevzilerini böyle havaya uçurdu...Bayraktar TB2 Ermenistan mevzilerini böyle havaya uçurdu...

Kafkas bölgesinde son günlerde çıkan çatışmalara değinen Reisi, şunları kaydetti:

"Üçlü ateşkes bildirisini imzalayan ülkelerin anlaşma hükümlerine uyması ve kalan sorunları diyalog ve diplomatik yollarla çözmesi, Kafkas bölgesinde barış ve güvenliği sağlamanın en iyi yoludur. İran, bölgede coğrafi sınırların değişmesini hiçbir şekilde kabul etmemektedir."

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın ise görüşmede, "ülkesinin Azerbaycan ile son çatışmaları hakkında detaylı bilgi verdiği" aktarıldı.

Paşinyan ayrıca Tahran-Erivan ilişkilerinin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında mal transitini kolaylaştırma, kara yolu ve enerji dahil olmak üzere altyapı alanlarında iş birliğini artırmaya hazır olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 10
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Yürü İran... Kalleş ve dönek İran... Peki 30 yıldır AZERİ toprağında ermeniler yaşadı niye sesin çıkmadı... İran göbeğinde komutanın öldürüldü sesin çıkmadı.. İran konuşan korkak ödlek bir aşirettir devlet değildir... İranı içinde yaşıyan nüfusu yüzde 43 olan AZERİ kardeşlerimiz YIKACAK zaman yaklaştı... İRANIN kaşıntısı ondan...
    Cevapla
  • Horozkentli 1 yıl önce Şikayet Et
    Onun içindirki ermenistanda ele geçirilen ganimetlerde hep iran yapımı sıfır savaş araçları kamyonetler çıktı. Şaşırdıkmı, hayır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus sahipleriniz ne derse o
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede kabul ettin. Bir kismini abd bir kismini rusya bir kismini israil isgal etti. Suriye kirmizi cizginizdi bir zamanlar. Noldu molla bozuntulari dilinizmi koptu gozunuz mu cikti. Ama mesele Turkler olunca sii olsalar bile kafir tarafindasiniz. Siz hic bir zaman hakkin ve adaletin tarafinda olmadiniz. Mecusilik dna lariniza islemis.
    Cevapla
  • AHMET ÖZTÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    bak sen. Allah Allah. ne diyor bu molla ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...