Trump'ın evine FBI baskını: Nükleer silahlarla ilgili belgeler arandı

Washington Post gazetesinden yer alan haberde, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın evine gerçekleştirilen operasyonda gizli nükleer silahlarla ilgili belgeler arandığı ifade edildi.

Trump'ın evine FBI baskını: Nükleer silahlarla ilgili belgeler arandı
Trump'ın evine FBI baskını: Nükleer silahlarla ilgili belgeler arandı
GİRİŞ 12.08.2022 11:21 GÜNCELLEME 12.08.2022 11:21

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki evinde geçtiğimiz günlerde FBI tarafından gerçekleştirilen aramanın yankıları sürüyor.

ABD'nin köklü gazetelerinden Washington Post'un soruşturma hakkında bilgisi olduğu belirtilen kaynaklara dayandırdığı haberinde, Trump'ın evine yapılan baskında gizli nükleer silahlarla ilgili belgeler arandığı belirtildi.

Söz konusu kaynakların belgelerin içeriğine dair bilgi paylaşmadığı ve nükleer silahların ABD'ye ya da başka bir ülkeye ait olup olmadığına dair detay vermediği aktarıldı. Ayrıca evde bu yönde belge bulunduğunun net olmadığı ifade edildi.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland

Öte yandan ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Trump'ın evinde yapılan arama işlemini bizzat onayladığını ifade etmişti. Buna tepki gösteren Trump, daha önceki Obama'nın Beyaz Saray'dan kaçırdığı 33 milyon sayfalık belgelerin peşine neden düşülmediğini sordu:

"Başkan Obama tarafından Chicago’ya götürülen 33 milyon sayfalık belgeye ne oldu, diye sormaya devam ediyorum. Yalan haber medyası bu konuda konuşmayı reddediyor. İptal edilmesini istiyorlar."

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap