Asya'da Tayvan gerilimi: ABD savaş gemileri ve uçaklarını kritik bölgeden geçirecek!

ABD, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'i ziyaretinin ardından Çin'in ada üzerindeki askeri tehditlerinin artırmasına karşı, bölgedeki askeri varlığını ve faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

Asya'da Tayvan gerilimi: ABD savaş gemileri ve uçaklarını kritik bölgeden geçirecek!
Asya'da Tayvan gerilimi: ABD savaş gemileri ve uçaklarını kritik bölgeden geçirecek!
GİRİŞ 13.08.2022 10:41 GÜNCELLEME 13.08.2022 10:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Hint-Pasifik Koordinatörü Kurt Campbell, yaptığı açıklamada, "Pekin'in istikrarı bozmaya yönelik çabalarına karşı, Tayvan'a destek için sakin ve kararlı adımlar atmayı sürdüreceğiz." dedi.

Campbell, söz konusu adımlar kapsamında ABD'nin gelecek haftalarda "Tayvan Boğazı'ndan standart hava ve deniz geçişlerini sürdüreceğini" belirtti.

Tayvan ile ticari görüşmeler için de gelecek günlerde yeni bir yol haritası ortaya koyacaklarını ifade eden Campbell, "Bölgedeki varlığımız, duruşumuz ve eylemlerimizle, Pekin'in provokatif ve istikrarsızlaştırıcı davranışlarına karşı, Batı Pasifik'in daha istikrarlı bir duruma getirmeye çalışacağız." dedi.

Tayvan, ABD ile anlaştı: Patriotlar güncellenecekTayvan, ABD ile anlaştı: Patriotlar güncellenecek

BİDEN  İLE Şİ'NİN YÜZ YÜZE GÖRÜŞMESİ 

Öte yandan Campbell, ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında yüz yüze bir görüşme yapılmasının planlandığı iddiasını doğruladı.

İki liderin 28 Temmuz'daki telefon görüşmesinde olası bir yüz yüze görüşmenin gündeme geldiğini aktaran Campbell, tarafların buluşmanın detayları belirlemek üzere çalıştığını ifade etti.

Wall Street Journal, dünkü haberinde Çin Devlet Başkanı Şi'nin ekimdeki Güneydoğu ziyaretinde Biden ile yüz yüze görüşme yapmayı planladığını ileri sürmüştü.

Tayvan: Çin'e ait 21 savaş uçağı ve 6 geminin Ada çevresinde görüldüTayvan: Çin'e ait 21 savaş uçağı ve 6 geminin Ada çevresinde görüldü

Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin 2 ve 3 Ağustos'ta Tayvan'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Ada çevresinde askeri tatbikatlar yapmıştı. 6 bölgede yürütülen tatbikatlar, Ada'nın çevresinde fiili bir abluka oluşturmuştu.

Çin ordusu, 10 Ağustos'ta tatbikatların tamamlandığını duyurmuş ancak Tayvan Boğazı'ndaki askeri devriye faaliyetinin devam edeceğini bildirmişti.

Pelosi, Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Ada'yı 25 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk ABD Temsilciler Meclisi Başkanı olmuştu. Daha önce 1997'de Newt Gingrich, bu görevi yürütürken Tayvan'ı ziyaret etmişti.

555 milyar dolarlık pasta için büyük kavga... Çin'e karşı 4 ülke anlaştı555 milyar dolarlık pasta için büyük kavga... Çin'e karşı 4 ülke anlaştı

Tayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 45 savaş uçağı ve 10 gemi görüldüTayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 45 savaş uçağı ve 10 gemi görüldü

Tayvan Dışişleri Bakanı: Çin'in gerçekten Tayvan'a savaş açabileceğinden endişeliyimTayvan Dışişleri Bakanı: Çin'in gerçekten Tayvan'a savaş açabileceğinden endişeliyim

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Mehmet Metin ahraz 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç heveslenmeyin, cin tayvana saldırır, ABD de tayvana deste diye birkaç silah göndrir, aynen Rusya Ukrayna savaşı gibi, aptal Çin'de Putin gibi, kendi irkuyla savaşır. ABD de uzaktan seyreder. sıkıyorsa çin ABD rest çeksin.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    tayvan çin'e bağlı olmak istemiyor. abd sen de işine bak bırak tayvan'ı kaşımayı. türkiye tayvan'a destek olsun. hatta türk barış gücünü tayvana konuşlandıralim. ancak biz oralarda sükûneti sağlarız. yoksa bu çinlilerle abdliler çocuk gibi kavga edecek.
    Cevapla
  • öteki vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    çin kafasını kaldırırsa ona bi tane vuralım, abd kafasını kaldırırsa ona bi tane vuralım. herkes otursun yerine
    Cevapla
  • Adil Poyraz 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya ülkeleri ABD ye savaş açmalı!Dünyanin kabadayısına bir mahalle dayağı atılırsa bir daha hiç bir ülke dünyanın efendisi olduğunu iddia edemez. ABD nin Tayvandaki pozisyonu, evden kaçan çocuğa hamilik yapan kötü niyetli yabancıdan farkli değil.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah hepsinin sonu olur dağılırlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!