Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı Rafale hamlesi: Patriotlarla korumaya aldılar

Yunanistan, Fransa'dan aldığı 6 Rafale savaş uçağını Patriot hava savunma sistemleriyle korumaya aldı. Yunanistan'ın Fransa'dan 18 adet savaş uçağı daha alacağı öğrenildi. Atina, Paris'ten toplam 24 Rafale sipariş etmişti.

GİRİŞ 14.08.2022 09:39 GÜNCELLEME 14.08.2022 12:08
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Ege'de hava sahası ve karasuları gerginliğini tırmandıran Yunanistan'ın Fransa'dan satın aldığı 24 Rafale tipi savaş uçaklarının 6'sı Atina dışında bulunan Tanagra Hava Üssü'nde konuşlanıyor.

SAVAŞ UÇAKLARINI PATRİOT FÜZELERİ KORUYOR

Fransız teknisyen ve eğitimci pilotların katılımıyla Yunanistan Hava Kuvvetleri pilotlarının eğitimi için uçuşlar yapılırken, Rafale uçaklarının başkent Atina yakınlarındaki Tanagra üssüne gelmesiyle birlikte yeni hangarların yapımının yanı sıra, uçakların korunmasına yönelik Tanagra Hava Üssü'ne Patriot Hava Savunma sistemlerinin yerleştirildiği belirtildi.

FRANSA'DAN 18 SAVAŞ UÇAĞI DAHA GELİYOR

Sözcü'de yer alan habere göre; Fransa'dan alınan 6 Rafale tipi savaş uçağı Tanagra Hava Üssü'nde konuşlanırken, Atina'nın Paris ile yaptığı 2,8 milyar dolarlık alım kapsamında  Fransız Hava Kuvvetleri'nden 18 adet savaş uçağı daha alacağı belirtildi.

EGE VE DOĞU AKDENİZ'DE ÜSTÜNLÜK SAĞLAMAK İSTİYOR

Yunanistan'ın  Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı hava üstünlüğünü sağlamak üzere ABD'den F-35 savaş uçağı alımı için çalışmaları ve Atina hükümetinin ekonomik sıkıntı içerisinde olmasına rağmen silahlanmaya devam ettiği belirtildi.

KAYNAK: NEWSBREAK.GR
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 62
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Orayı yok etmek için Bayraktara bile gerek yok, yeni füzelerimiz oraya ulaşıyor :))
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    şu patriotları patlatma vakti geliyor. abd nin yüzünü moratmak için ihtiyaç haline geldi
    Cevapla
  • Hamdi Ayrancı 1 yıl önce Şikayet Et
    İstediğiniz kadar koruyun biz deler geçeriz
    Cevapla
  • Gezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçak işini acil bir şekilde halletmemiz gerekiyor Enazından 2030 kadar Mmu uçakları yapılana kadar Bu sihalar da var oh tamam diyip işi ağırdan alırsak bedelini de öderiz abd vermiyorsa ingiliz yada son nesil çin j20 düşünülebilir Rus su 57 de olur evet uyum problemi olacak ama mecbur abd yi beklersen vermeyeceği gibi yıllarca oyalaycak o sırada yunana f35 bile verecek ler Hiç yoktan rafael de alına bilir filosu acil güçlendirin bu konuda abd ağzına bakıp duruyoruz dereye al alternatifleri
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    petriyotlar tb2 leri algılıyor mu ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!