Salman Rüşdi konuşmaya başladı

Önceki gün bıçaklı saldırıya uğrayan ve solunum cihazına bağlanan Hindistan doğumlu İngiliz yazar Salman Rüşdi'nin; sağlık durumunun iyiye gittiği, solunum cihazından çıkarıldığı ve konuşmaya başladığı açıklandı.

GİRİŞ 14.08.2022 10:40 GÜNCELLEME 14.08.2022 10:42
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

75 yaşındaki Hindistan doğumlu İngiliz yazar Salman Rüşdi'ye yönelik bıçaklı saldırı uluslararası kamuoyunun gündeminden düşmüyor. New York'ta katıldığı bir etkinlikte bir kez boynundan olmak üzere 15 kez bıçaklanan Rüşdi'nin sağlık durumu ile ilgili yeni açıklamalar yapıldı.

1988'de yayınlanan "Şeytan Ayetleri (The Satanic Verses)" adlı romanı ile büyük tepki çeken yazarla ilgili ABD medyası, Rüşdi'nin durumunun iyiye gittiğini yazdı.

İran lideri Ayetullah Humeyni, "Şeytan Ayetleri" adlı kitabın piyassaya sürülmesinin ardından, yazar Rüşdi için ölüm fetvası çıkartmıştı.

Hz. Muhammed'e hakaret içerikli kitabın yazarı Selam Rüşdi bıçaklandıHz. Muhammed'e hakaret içerikli kitabın yazarı Selam Rüşdi bıçaklandı

Bıçaklı saldırıya uğrayan 'Şeytan Ayetleri' yazarı hakkında yeni gelişmeBıçaklı saldırıya uğrayan "Şeytan Ayetleri" yazarı hakkında yeni gelişme

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Salman Rüşdi'ye yapılan saldırıyı kınadıABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Salman Rüşdi'ye yapılan saldırıyı kınadı

DURUMU İYİYE GİDİYOR

Rüşdi'nin arkadaşı Aatish Taseer kişisel sosyal medya hesabından Rüşdi'nin sağlık durumunun iyiye gittiğini ve halen hastanede tedavi olduğunu söyledi. Taseer daha sonra sildiği mesajında, Rüşdi'nin konuşabildiğini ve espri yapmaya başladığını söyledi. Rüşdi'nin menajeri Andrew Wylie ise; Amerikan haber ajansı Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada, Taseer'in paylaşımının doğru olduğunu ve Rüşdi'nin sağlık durumunun iyiye gittiğini aktardı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 29
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zındık kafirin son konuştuğu olsun İNŞALLAH
    Cevapla
  • mmed 1 yıl önce Şikayet Et
    İran yayılmacılığının temelini atmak için iyi kurgulanmış bir tiyatro. Humeyni iblisinin fetvası sayesinde irancılık iyice yayıldı, sunni kitleler sempati duymaya başladılar. yeni bir tiyatro sahnesi gündemde
    Cevapla
  • Muallim 1 yıl önce Şikayet Et
    Gündem olmak istiyor alçak. Cehenneme git. Yada tevbe et iman et. Kurtulma şansın var.
    Cevapla
  • Denizli Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Böylelerini kafirler algı oluşturmak için kullanırlar.
    Cevapla
  • Efsane 1 yıl önce Şikayet Et
    YAV Bunları Öldürmeye gerek yok Biz İslam'ı Anlatmaya Çalışalım Bunlar Ademden beri Varlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan imzaladı! 28 Şubat Davası sanıklarına af getirildi
Heniyye'nin torunlarının şehit olmadan dakikalar önceki görüntüleri paylaşıldı!