Alec Baldwin'i suçlu gösteren FBI raporundan sonra avukatından açıklama

Alec Baldwin'in Rust filminin setinde kazayla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne yol açmasının ardından ortaya çıkan FBI raporu, ünlü aktörü suçlu gösterirken, avukatından açıklama geldi: "Rapor yanlış yorumlanıyor."

Alec Baldwin'i suçlu gösteren FBI raporundan sonra avukatından açıklama
Alec Baldwin'i suçlu gösteren FBI raporundan sonra avukatından açıklama
GİRİŞ 16.08.2022 13:34 GÜNCELLEME 16.08.2022 13:36

Hem başrolünde oynadığı hem de yapımcısı olduğu Rust filminin Ekim 2021'deki çekimleri sırasında, kuru sıkı olduğunu düşündüğü tabancayla ateş eden 64 yaşındaki aktör Alec Baldwin, 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmuştu.

"TETİĞİ ÇEKMEDİM" DEMİŞTİ

Olayın ardından büyük bir şok yaşayan Baldwin, boş mermilerle dolu olması gereken silahın tetiğini çekmediğini söylemişti.

Baldwin olay sonrası ABC News'e verdiği ilk röportajda tetiği çekmediğini söyleyerek, tabancanın; Hutchins ile kamera açılarını prova ederken patladığını söyledi.

FBI: TETİK ÇEKİLMEDEN ATEŞLENEMEZ

ABC News FBI adli tıp raporuna ulaştı ve burada yer alan bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Raporda Baldwin'in elindeki silahın "tetik çekilmeden ateşlenmeyeceği" bilgisine yer verildi. Başka bir deyişle FBI'ın hazırladığı rapor, silahın ancak tetiğin çekilmesi durumunda ateşleneceği sonucuna vardı.

Bu, Santa Fe Şerif Departmanı'nın davanın Bölge Savcısına iletileceğini teyit etmesiyle, Baldwin'in hala cezai suçlamalarla karşı karşıya kalabileceği anlamına geliyor.

İZLENMEYE DEVAM EDECEK

FBI adli tıp raporu, herhangi bir suçlama getirilip getirilemeyeceğini görmek için daha geniş bir soruşturmanın parçası olarak ölümcül kazanın tüm alanlarını inceliyordu.

Yetkililer, oyuncuların telefon kayıtlarını beklediklerini ve savcının New York'taki Suffolk İlçe Polisi ve Baldwin'in avukatları ile onları elde etmek için çalıştığını söyledi.

Kayıtlar dedektifler tarafından incelenecek ve daha sonra herhangi bir suçlama yapılıp yapılmayacağını belirlemek için bir dava dosyası gönderilecek.

BALDWİN'İN AVUKATI: FBI RAPORU YANLIŞ YORUMLANIYOR

Ses getiren rapor sonrası 64 yaşındaki Amerikalı oyuncunun avukatı bir açıklama yaptı. FBI raporuna cevap veren Baldwin'in avukatı Luke Nikas, "Kritik rapor, bunun trajik bir kaza olduğu sonucuna varan adli tabibin raporudur. New Mexico yetkilileri, Alec Baldwin'in setteki sözde güvenli olmayan koşullar hakkında hiçbir yetkisi veya bilgisi olmadığını, sette güvenlikten sorumlu kişi tarafından kendisine silahın 'soğuk' olduğunun söylediğini üçüncü kez tespit ediyor. Baldwin silahın güvenli olduğunu sanıyordu" dedi.

"FBI raporu yanlış yorumlanıyor" diyen Nikas, "Provada silah, tetiği çekmeye gerek kalmadan sadece bir kez, horoz geri çekildiğinde ve silah iki farklı yerden kırıldığında ateşlendi. FBI, silah çok kötü durumda olduğu için, tetiği çekerken bile, daha önceki hiçbir denemede silahı ateşleyemedi" diye ekledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü