İsrail, Gazze'de 5 çocuğun öldüğü saldırıyı üstlendi

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde 7 Ağustos'ta beş çocuğun ölümüyle sonuçlanan hava saldırısını üstlendiği bildirildi.

İsrail, Gazze'de 5 çocuğun öldüğü saldırıyı üstlendi
İsrail, Gazze'de 5 çocuğun öldüğü saldırıyı üstlendi
GİRİŞ 16.08.2022 11:32 GÜNCELLEME 16.08.2022 11:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Haaretz gazetesinin savunma kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, İsrail ordusu, 7 Ağustos'ta Gazze'nin Cebaliye bölgesinde bir mezarlık yakınına düzenlenen ve 3-16 yaş arası 5 çocuğun hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili yürüttüğü ön incelemesini tamamladı.

Yapılan ön inceleme sonucunda İsrail ordusunun, söz konusu saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini kabul ettiği belirtildi.

Haberde, İsrail ordusu yetkililerinin ismini açıklamadan pazar günü yapılan saldırıda, söz konusu olayın İslami Cihad'ın fırlattığı roketlerden birisinin tekrar Gazze içine düşmesinden kaynaklandığını savunduğuna işaret edildi. Ancak, İsrail ordusundan hiçbir yetkilinin kamuoyuna açık biçimde sorumluluğu İslami Cihad'a yüklemediğine de vurgu yapıldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin Cemileddin Necm (3), Cemil İhab Necm (13), Muhammed Necm (16), Hamid Necm (16) ve Nesmi Karaş (15) olduğu açıklandı. Norveç Mülteci Konseyi, olaylarda hayatını kaybedenlerden üçünün Gazze'deki travma rehabilitasyon programına katıldığını duyurdu.

İsrail ordusu sözcülüğü, yazılı açıklamasında, Gazze'ye üç gün boyunca süren saldırılar sırasında "ordunun İslami Cihad hedeflerine saldırdığı ve operasyon sırasında ordunun sivillere ve sivil mülklerine en az zarar vermek için elinden geleni yaptığı" savunmuştu. Cebaliye'deki saldırının da hala soruşturma sürecinde olduğu belirtilmişti.

İsrail'in Gazze saldırıları sırasında, 6 Ağustos'ta yaşanan başka bir olayda Cebaliye bölgesinde yaşanan bir patlama sonucunda en az dört çocuğun hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee sosyal medya hesabından, İslami Cihad tarafından atıldığını ileri sürdüğü bir roketin Gazze sınırları içinde bir noktaya düştüğü görüntüleri paylaşmıştı. Adraee, söz konusu görüntülerin Cebaliye bölgesinde kaydedildiğini savunmuştu.

Filistinli gruplardan olaya ilişkin bir açıklama yapılmamıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve İsrail her şeyi yapmayı kendinde hak görüyor onlara karşı herşeyi yıkmaya çalışıyor biz müslümanlarda bir birimizi görmezden geliyoruz bize dokunmayan bin yıl yaşasın diyoruz
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    kafir yavudiler allah hepinizi kahru perişan etsin abd ab ağa babalarınizla beraber
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    katil ve terörist israil. Allah belanizi versin
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya RABB'i biz bunları SANA şikayet ediyoruz SEN gerekeni ver inşallah. Amin.
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Üstlenince ne değişti hiç.Ama Adalet sahibi olan cebbar olan, intikam sahibi olan bir Allah var.kafirlerve münafıklar için cehennem yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu