1930'da nesli tükenen Tazmanya kaplanı yeniden hayata döndürülecek

Nesli tükenmekte olan Avustralya'ya özgü Tazmanya kaplanını yeniden hayata döndürmek için milyon dolarlık bir proje başlatıldı.

1930'da nesli tükenen Tazmanya kaplanı yeniden hayata döndürülecek
1930'da nesli tükenen Tazmanya kaplanı yeniden hayata döndürülecek
GİRİŞ 17.08.2022 13:39 GÜNCELLEME 17.08.2022 13:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

BBC News'in haberine göre, Avustralya ve ABD'deki araştırmacılar, kök hücre ve gen düzenleme teknolojisi kullanarak etçil keseli Tazmanya kaplanlarının yeniden hayata döndürülebileceklerini açıkladı.

Söz konusu projede, yaşayan keseli hayvandan benzer kök hücre alma yöntemiyle soyu tükenmiş ya da tükenmeye başlayan hayvanları yeniden hayata döndürmek için gen düzenleme teknolojisi kullanılması planlanıyor.

Melbourne Üniversitesinden araştırmayı yöneten Profesör Andrew Pask, ilk yaşayan yavru Tazmanya kaplanına 10 yıl içinde sahip olabileceklerine inandığını ifade etti.

Bilim insanlarının bu projeyi uygulayabilmesi halinde, nesli tükenmekte olan canlıları hayata geri döndürmeye ilişkin tarihte bir ilke imza atılmış olacak.

Tazmanya kaplanı olarak adlandırılan büyük keseli hayvanın bilinen son üyesi 1930'larda ölmüştü.

Öte yandan, bazı bilim insanları, söz konusu projeye mesafeli yaklaşarak bunun "bilim kurgudan ibaret" olduğunu savundu.

Avustralya Antik DNA Merkezinden Doç. Dr. Jeremy Austin, Sydney Morning Herald gazetesine yaptığı açıklamada, nesli tükenen hayvanları hayata geri döndürmenin bir efsaneden ibaret olduğunu ve bu projenin bilimle bir ilgisinin bulunmadığını, daha çok medyanın ilgisini çekmekle alakalı olduğunu öne sürdü.

KAYNAK: AA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 6
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    bu tür açıklamalara değer veririm. araştıran ve çalışanlar er geç yaparlar. bir şeyi yapılmadan olmaz diyenlere karşıyım. araştırmanın çalışmanın nesi yanlış. bir ülke ve millet böyle hayal gibi hedefleri çalışma ile kalkınır.
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    O hayvanı Avrupa'nın aç gözlülüğü yok etmedi mi ? İnsan hayvan bitki çevre zengin olmak için dünyayı yok ettiler. Zengin olunca çevreci kesildiler. Aç kalsınlar bak fabrika ayarlarına nasıl dönüyor o kana susamış canavarlar.
    Cevapla
  • esedullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bu bahaneyle genetik çalışmalar yaparak nasıl türler yapacaklarını görmek istiyor olabir mi? Haşa yaratıcı olan Allahtr elbette ama kul kesbeder Allah da yaratır. Allah kötü niyetlilere fırsat vermesin
    Cevapla
  • irfan 69 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıyılarına gelen misafir Bir foku bakamayıp öldüren avrupalılar bakın nelerin peşinde
    Cevapla
  • 4. Abdulhamid 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah onun yok olmasina hukmetmis. genetikle oynamanin doguracagi sonuclar. J. park filmlerine de benzemez. Allahin isine karisilmamali.
    Cevapla
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    kafan gidik bro
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi