Hubble Uzay Teleskobundan yeni bir görüntü geldi

Hubble Uzay Teleskobu, yay takımyıldızında yıldızlarla dolu bir kümeyi yakaladı.

Hubble Uzay Teleskobundan yeni bir görüntü geldi
Hubble Uzay Teleskobundan yeni bir görüntü geldi
GİRİŞ 21.08.2022 15:58 GÜNCELLEME 22.08.2022 15:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Halihazırda 30 yaşından büyük olan Hubble, yeni keşifler yapmaya devam ediyor ve evreni daha ayrıntılı bir şekilde incelemek için James Webb Uzay Teleskobu ile birlikte çalışıyor. Hubble birçok önemli keşfin ardından bu kez NGC 6540 olarak bilinen takımyıldızını görüntülemeyi başararak Dünya'ya gönderdi.

Fotoğrafta birbirine çok yakın milyonlarca parlayan yıldız görünüyor. Görev ortağı olan Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA)  15 Ağustos tarihli açıklamasına göre, yeni görüntü Hubble Uzay Teleskobu'nun Geniş Alan Kamerası kullanılarak oluşturuldu.

NGC 6540, bir küresel yıldız kümesidir. Gökyüzünde Yay takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 17 bin 300 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. İlk olarak ise İngiliz astronom William Herschel tarafından 1784 yılında 47,5 cm çaplı aynalı tip bir teleskopla keşfedildi.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 4
  • Habeş 1 yıl önce Şikayet Et
    LEİLAHA İnellah
    Cevapla
  • Habeş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah’ın yaratılışına guzeliğine bakın bu hiç birşey değildir elektirik hızından bile bir araç yapsan Ne eder hiç bir zaman sonu görülmez bu keşif bir saniye bile değildir artık bi düşünün Evren Ne kadar büyük sonsuz yaratandan başka bilen olmaz trilyonlarca evrenlerin evreni var ama gene sonsuz sonu yok
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanoğlu bu kadar büyük evrende nokta kadar küçük kaldığı halde bu hırs niye? kime neden kafa tutuyor. Koca okyanusta bir kum tanesi okyanusun sahibine ne yapabilir? Güç kimin kudret kimin sen Kendini ne sanıyorsun, kabul et artık seni yoktan var edene biat et sığın. Onun merhameti olmasa varlığının hiç bir izahı yok. Hamd yalnız alemlerin rabbinedir.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bu kainat , yıldızlar bize Allah ın büyüklüğünü gösteriyor. Bu görünen kainatın çok küçük bir parçası.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor
Yunanistan'dan tarihi geri adım! Türkiye'nin hamlesini resmen kabul ettiler