Ukrayna Genelkurmay Başkanı: Savaşta 9 bin askerimiz öldü

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zaluzhnyi yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşında yaklaşık 9 bin Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı: Savaşta 9 bin askerimiz öldü
Ukrayna Genelkurmay Başkanı: Savaşta 9 bin askerimiz öldü
GİRİŞ 22.08.2022 16:24 GÜNCELLEME 22.08.2022 16:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya- Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş devam ederken, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ilk defa savaşta hayatını kaybeden Ukraynalı asker sayısını açıkladı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zaluzhnyi hayatını kaybeden asker ve gazilerin ailelerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, başkent Kiev de dahil olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde çocukların korunmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Başkomutan Zaluzhnyi konuşmasında, "Çocuklar gerçekten olup biten hiçbir şeyi anlamıyorlar ve kesinlikle korunmaya ihtiyaçları var. Çünkü babaları cepheye gitti ve muhtemelen savaşta öldürülen yaklaşık 9 bin kahraman arasında yer alıyorlar" dedi.

Başkomutan Zaluzhnyi konuşmasında, çatışmalarda kaç sivilin hayatını kaybettiğini açıklamadı.

Öte yandan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, savaşta öldürülen Rus askerlerin sayısının 45 bin 400'e yükseldiğini duyurdu. Rusya ise devam eden savaşta kaç Rus askerin hayatını kaybettiğini henüz açıklamadı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • cola boykott 1 yıl önce Şikayet Et
    dünya yaniyor
    Cevapla
  • vw almayin 1 yıl önce Şikayet Et
    diktatörleri desteklemeyin yoksa perisan olursunuz
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan hepsi pisikolojik harakat yapıyor ukrayna aklınca 50 bin rus askeri ölseydi rusyada yer yerinden oynardı ukaraynanın kaybı ide 100 binin üzerinde olduğu konuşuluyorl
    Cevapla
  • IBOOOWIEN 1 yıl önce Şikayet Et
    ya birak bu isleri rusya 50 bin kaybetti siz 9 bin olacak gibi degil bence tam.tersi ve daha fazlasini sizler kaybettiniz cunku adamlar sizin topraklarinizin icinde ve siz 50bin kaybettiniz rusya 9bin uzeriii hic inandirici degilll
    Cevapla
  • grdass 1 yıl önce Şikayet Et
    5 e krşı 1 kişimi kaybetti ukrayna bizde yedikmi şimdi bunu :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti