İsrailli işgalciler Filistinlilere ait 9 evi yıktı

İsrail işgal ordusu işgal altındaki Batı Şeria'da "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait 9 evi yerle bir etti.

İsrailli işgalciler Filistinlilere ait 9 evi yıktı
İsrailli işgalciler Filistinlilere ait 9 evi yıktı
GİRİŞ 22.08.2022 18:01 GÜNCELLEME 22.08.2022 18:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsrail askerlerinin Eriha kenti yakınlarındaki Ed-Duyuk köyü ve Cenin kentine bağlı Ferasin beldesine buldozerler eşliğinde baskın düzenlediğini belirtildi.

İsrail güçlerinin Batı Şeria’nın “C bölgesinde” kalan Duyuk köyünde inşa halinde 8, Ferasin beldesinde de 1 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktığı kaydedildi.

İsrail makamları geçen yıl, izinsiz inşaat yapıldığı iddiasıyla Duyuk'ta 18 evin yıkılacağı yönünde bildirimde bulunmuştu.

FİLİSTİNLİLER "İMAR İZNİ" İÇİN YILLARCA BEKLETİLİYOR

İsrail yönetimi, Batı Şeria'nın "C bölgesi" ile Doğu Kudüs'te "imar izni" olmadığı gerekçesiyle Filistinlilere ait evleri zaman zaman zorla yıkıyor. Filistinlilerin ise "imar izni" almak için bazen yıllarca beklemesi gerekiyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

Filistinli sivil toplum kuruluşu "Toprak Araştırmalar Merkezi"nin Ekim 2021'de yayımladığı raporunda, İsrail'in, işgalin başladığı tarih olan 1967'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 11 bin 900 evi yıktığı, 73 bin kişiyi ise yerinden ettiği belirtilmişti.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dedelerinin,Babası hükmündeki Osmanlı'ya yaptığı ihanetlerinin bedelini ödemeye devam.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıyı yıkan Araplar değil içimizdeki başta Türk Arap Kürt fark etmiyor hainler ki Osmanlı dıştan değil içten yıkıldı Vicdanınız rahatlatmak için topu Araplara atmayın hiç birşey yapmıyorsanız Filistin için kalbinizden İsrail'e bugz edin bu da imanın en zayıf olanidir
    Cevapla
  • MisafirAkıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Akıl sende misafir ve terk etmiş arkadaşım. Yahudi, Ümmetin 2 büyük kavmi Türkler ile Arapları karşı karşıya getirmek için yalan hikaye uyduruyor. Bize ihanet eden ittihat terakki masonları, ve Ordu içerisindeki selanik sabetayistleri başkası değil. Kudüs bir TÜRK davasıdır, Filistin bir TÜRK davasıdır. tabi bu rumlarla kolkola gezen tek parti chp uyduruk Türklüğü değil. Osmanlı, Selçuklu, Harzemşah, Altınordu TÜRKLÜĞÜ
    Cevapla
  • Velid 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz tarih okusan ezbere konuşmaktan yine vazgeçnezdin gibi duruyor. Çünkü son derece faşizan bir uslupla hastalanmışsın.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış biliyorsun,israil ve ingiltere böyle bilmeni istiyor ,filstinliler 20 geliri olan yere 60 vergi ödemeye mahkum edildiler,dayanmayıp satınca da hain olarak ilân edildiler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!