5.9 milyar dolarlık dava! Sony İngiltere'de dolandırıcılıkla suçlandı

Bir tüketici hakları savunucusu grubu, İngiltere'deki PlayStation Store üzerinden yapılan tüm dijital satın alma işlemlerinden yüzde 30 komisyon ücreti aldığı için Sony'ye karşı 5.9 milyar dolarlık toplu dava açıldı.

5.9 milyar dolarlık dava! Sony İngiltere'de dolandırıcılıkla suçlandı
5.9 milyar dolarlık dava! Sony İngiltere'de dolandırıcılıkla suçlandı
GİRİŞ 23.08.2022 09:54 GÜNCELLEME 23.08.2022 09:54

Sky News'e göre dava, 19 Ağustos'ta Rekabet Temyiz Mahkemesi'ne açıldı. Davanın avukatlardan biri dava gerekçesiyle ilgili “Sony, PlayStation oyunlarının ve oyun içi içeriğin dijital dağıtımına hakim. Bu avantajını kullanarak müşterilerine, hizmetlerini sağlama maliyetleriyle orantısız olan aşırı fiyatlar ile sonuçlanan rekabet karşıtı bir strateji uyguladı" dedi.

Davacılar, oyunun Birleşik Krallık'taki en büyük eğlence sektörü olduğuna ve Sony'nin oyunlarına parası yetmeyen tüketicilere zarar verdiğini iddia ediyor. Davayı açan tüketici hakları savunucusu Alex Neill, “Yaşam maliyeti krizinin ortasındayız ve kemerler daha önce hiç olmadığı kadar sıkılıyor. Enflasyonun oyuncuların daha fazla oyun satın almasını nasıl zorlaştırdığını anlasam da oyun oynamayı bir yaşam maliyeti kriziyle bir araya getirebilir miyim emin değilim. Kira ödemek bir zorunluluktur. Lansmanda God of War Ragnarök oynamak değil" açıklamasında bulundu.

Dava kazanılırsa Ağustos 2016'dan bu yana PlayStation UK mağazasını kullanan oyunculara milyarlarca dolar dağıtılacak.

Benzer bir dava Epic Games tarafından Apple'a uygulama marketinden yüzde 30 komisyon aldığı için açılmıştı. Dava sonucu mahkeme, Apple'ın ödemeleri App Store'dan geçmeye zorlayamayacağına karar verdi ancak Apple'ın antitröst yasasını ihlal etmediğini de belirtti.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı