Borrell: Türkiye, Rusya üzerindeki etkisini kullanarak savaşı durdurabilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüşen Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Türkiye, Rusya üzerindeki etkisini kullanarak savaşı durdurabilir" dedi.

Borrell: Türkiye, Rusya üzerindeki etkisini kullanarak savaşı durdurabilir
Borrell: Türkiye, Rusya üzerindeki etkisini kullanarak savaşı durdurabilir
GİRİŞ 23.08.2022 11:42 GÜNCELLEME 23.08.2022 11:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

"TÜRKİYE'NİN SAVAŞI DURDURABİLECEĞİ UMUDUNU DİLE GETİRDİM"

Sosyal medya hesabı Twitter'dan konuyla ilgili açıklama yapan Borrell, "Türkiye'nin, Ukrayna tahıl ihracatına ilişkin BM anlaşmasını güvence altına alma ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının etkisini azaltma konusunda oynadığı rolün altını çizdim. AB yaptırımlarını müzakere ettik ve Türkiye'nin, Rusya üzerindeki etkisini, bu anlamsız savaşı durdurmak için kullanabileceği umudunu dile getirdim" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadarda değil. Rusya istediği kadar. Ha Rusya savaşı bitirmek isterse Türkiye aracılığı ile yapabilir. Potin yolunu şaşırmışı yanına çekmek için kabartıyor. Çünkü Türkiye batı gibi davranırsa Rusya çok zorlanır. Hala boğazı elimizde.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz neden durdurmuyorsunuz alçaklar…
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Noldu paşam Euro doların altına düştü kış yaklaşıyo o kibirinize ne oldu ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
Yusuf Tekin üniversite sınavlarıyla alakalı çok değerli bir adım attı