Necip Rezak'a verilen 12 yıllık hapis cezası onandı

Malezya Federal Mahkemesi, eski Malezya Başbakanı Necip Rezak hakkında geçtiğimiz senenin temmuz ayında Malezya Kamu Kalkınma Fonu yolsuzluğu nedeniyle verilen 12 yıl hapis cezasını onadı.

Necip Rezak'a verilen 12 yıllık hapis cezası onandı
Necip Rezak'a verilen 12 yıllık hapis cezası onandı
GİRİŞ 23.08.2022 16:00 GÜNCELLEME 23.08.2022 16:02

Malezya Federal Mahkemesi, Malezya Kamu Kalkınma Fonu (1MDB) yolsuzluğu, kara para aklama, görevini ve güveni kötüye kullanma gibi suçlarından da bulunduğu 7 ayrı suçtan eski Malezya Başbakanı Necip Rezak hakkında alınan 12 yıllık hapis cezasını onadı. Bu kararın ardından Malezya'da ilk defa bir başbakan hapis cezasına çarptırılmış oldu.

"AİLEME BAKIN"

Eski Malezya Başbakanı Necip Rezak'ın gelini Nur Sharmila Shaheen kendisine, kayınpederinin başkent Kuala Lumpur'un güneyinde bulunan Kajang Hapishanesine gönderildiğinin söylendiğini belirterek, "Kayınpederim aileye bakmamızı istedi. Güçlü ve sakin kaldı" dedi. Nur Sharmila Shaheen ayrıca eski Başbakan Rezak'a verilen ceza hakkında "açıkça aşırı olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

12 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Malezya Federal Mahkemesi tarafından geçtiğimiz yılın temmuz ayında eski Malezya Başbakanı Necip Rezak hakkında 7 ayrı suçtan 12 yıl hapis cezası verilmesi kararı alınmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...