174 MP çözünürlüğündeki Ay fotoğrafı göz kamaştırıyor

Andrew McCarthy ve Connor Matherne ismindeki iki astrofotoğrafçı, Ay'ın olağanüstü ayrıntılı ve renkli bir görüntüsünü oluşturmayı başardılar.ii

174 MP çözünürlüğündeki Ay fotoğrafı göz kamaştırıyor
174 MP çözünürlüğündeki Ay fotoğrafı göz kamaştırıyor
GİRİŞ 24.08.2022 14:07 GÜNCELLEME 27.09.2022 12:34

Ay'ın renklerini, kraterlerini ve parıltısını detaylandıran 174 megapiksellik görüntü, için Andrew McCarthy ve Connor Matherne iki yılını harcadı. Sonunda ise ortaya muhteşem Ay fotoğrafları çıktı.

McCarthy, gezegenlerin ayrıntılı fotoğraflarını çekmede uzmanlaşırken, Matherne ise uzay rengi alanında uzman. Güçlerini birleştiren ikili Ay'ı detaylı bir şekilde fotoğrafladı.

İkili fotoğrafa NASA'nın Ay'a tekrar insan göndereceği ve önümüzde günlerde başlayacak olan Artemis 1 görevine atıfta bulanrak  "The Hunt for Artemis (Artemis'in Avı)" adını verdi.

Sosyal medya üzerinden birbirleriyle iletişime geçerek Ay'ın kapsamlı bir görüntüsünü yakalamak için yola çıkan ikili çok büyük emek harcayarak Ay'ın detaylı fotoğrafını oluşturdu. 

McCarthy,  Arizona'dan 200 bin'den fazla fotoğraf çekerken, Matherne renkleri yakalamak için Lousiana'dan 500 fotoğraf daha çekti.

Fotoğraftaki tonlar gerçekten ayın rengini yansıtıyor. Kırmızımsı tonlar, demir ve feldispat açısından zengin alanları gösterirken, mavimsi alanlar, regolitin titanyum açısından zengin olan noktalardır.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar