İsviçre'de Erdoğan'ı hedef gösteren pankart davasında verilen karar, Yargıtaya götürülüyor

İsviçre'de 5 yıl önce bir mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren ve "Erdoğan'ı öldürün" pankartını açan sanıklara beraat kararı verilmesi, İsviçre Yargıtayına götürülüyor.

İsviçre'de Erdoğan'ı hedef gösteren pankart davasında verilen karar, Yargıtaya götürülüyor
İsviçre'de Erdoğan'ı hedef gösteren pankart davasında verilen karar, Yargıtaya götürülüyor
GİRİŞ 29.08.2022 03:17 GÜNCELLEME 29.08.2022 03:17
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İsviçreli Blick gazetesine isim vermeden konuşan Bern Başsavcılığı sözcüsü, Bern Bölge Mahkemesinde görülen davada 4 sanık hakkında mart ayında alınan beraat kararına itiraz edilerek, Yargıtaya temyiz başvurusu yapıldığını açıkladı.

Temyiz sürecinin ne zaman başlayacağına dair ise bilgi verilmedi.

18 Ocak'ta başlayan 4 sanık hakkındaki davada 9 Mart'ta hakim, beraat kararı vermişti.

Savcılık makamının 4 sanık için "günlük 32 ila 40 oranında kısmen şartlı, kısmen şartsız para cezası" verilmesini talep etmesine rağmen hakim, 4 sanığı aklamıştı.

İsviçre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren pankarta ilişkin dava başladıİsviçre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren pankarta ilişkin dava başladı

Mahkeme, beraat kararında, pankartta yer alan İngilizcedeki "kill" ifadesinin sadece "öldürmek" anlamına gelmediğini de gerekçeler arasında göstermişti.

İsviçre savcısı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın temyizi için henüz karar vermediğini belirtmişti.

İSVİÇRE'DE ERDOĞAN'I HEDEF ALAN PANKART

İsviçre'nin başkenti Bern'de Federal Parlamento binası önündeki Parlamento Meydanı'nda 25 Mart 2017'de düzenlenen "Hayır" mitinginde, siyah fon üzerine hazırlanmış pankartta, başına silah doğrultulmuş Erdoğan'ın fotoğrafı ve "Erdoğan'ı öldürün" yazısı, altında da "Kendi silahlarıyla" ifadesi yer almıştı.

Türk Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Ankara Büyükelçi Yardımcısını çağırarak Türkiye'nin konuyla ilgili tepkisini iletmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da pankartı açan şüpheli ya da şüpheliler hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bern Savcılığı, olayda sorumluluğunu tespit ettiği 4 sanık hakkında Mart 2021'de bir ceza kararnamesiyle "suç işlemeye ve şiddete alenen tahrik" suçundan ceza tayin etmişti.

Suç konusu posteri hazırlayan ve İsviçre basınında "sol kanattan aktivistler" olarak takdim edilen zanlıların itirazı üzerine duruşma açılmasına karar verilmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kokunuzu kurutacagiz hainler gelin daga faregibi zehirleneceksiniz
    Cevapla
  • ppm 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyada yaşayan en mert en namuslu en adaletli liderine yapılan hakaretleri benim yüreğim kaldırmıyor,şu paçavracıların üzerine meteoritler yağsın istiyorum,Allah bunları kahru perişan eyler inşallah ..Tamamen şirazelerini kaybetmişler,marksist komünist yapı alenen kapitalist ve emperyalist ülkelerden besleniyorlar ve bundan dirhem utanç duymuyorlar.....bunların ne bu dünyada nede ahirette yatacak yerleri var,1000 kere kahrol PKK/YPG/SDG....yaşasın cehennem senin ve senin gibiler için !!!!!!
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Idam sart
    Cevapla
  • malkoçoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Değil siz ağababanız gelse onun kılına zarar veremez.Biz onu çok sevdik o bizim Liderimiz ona dokunmaya hangi birinizin gücü yetermiş hadi bakalım it sürüleri gelin topunuz gelin.
    Cevapla
  • Speedy 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen bunlara it demeyin. Çünkü evimde son derece sadık bir köpeğim var. Köpeğime ayıp oluyor.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız