James Webb Uzay Teleskobu Phantom Galaksisi’nin bugüne kadarki en net fotoğrafını çekti

Avrupa Uzay Ajansı, James Webb Uzay Teleskobu (JWST) tarafından çekilen Messier 74 görüntülerini paylaştı. Galaksi, sarmal yapısıyla gözleri büyüledi.

James Webb Uzay Teleskobu Phantom Galaksisi’nin bugüne kadarki en net fotoğrafını çekti
James Webb Uzay Teleskobu Phantom Galaksisi’nin bugüne kadarki en net fotoğrafını çekti
GİRİŞ 29.08.2022 17:35 GÜNCELLEME 29.08.2022 17:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

25 Aralık 2021’de uzaya gönderilen ve geçtiğimiz haftalarda faaliyetlerine resmen başlayan JWST, gönderdiği ilk derin uzay fotoğraflarıyla büyük beğeni toplamıştı. JWST, bugün yeni bir gözlemle karşımıza geldi.

JWST verilerini kullanan Avrupa Uzay Ajansı, Messier 74 galaksisinin görüntüsünü paylaştı. ‘NGC 628’ ve ‘Phantom Galaksisi’ olarak da anılan galaksi, adeta baş döndürüyor.

Phantom Galaksisi, 32 milyon ışık yılı uzakta bulunuyor. Pisces takımyıldızı içinde yer alan ve neredeyse tamamen Dünya’ya dönük olduğu belirtilen galaksi, özellikle sarmal kollarıyla gökbilimcilerin dikkatini çekiyor. Galaksi, ilk olarak 1780 yılında Pierre Mechain tarafından keşfedildi.

Sol: Hubble'ın gözünden, Orta: Hubble ve Webb görüntülerinin birleşimi, Sağ: Webb'in kızılötesi lensinden galaksiGalaksi, bugüne kadar yapılan gözlemlere göre toplamda 3 süpernova patlamasına ev sahipliği yaptı. 2005 yılında yapılan bir gözlem, galaksi içinde ortalama büyüklükte bir karadelik bulunabileceği şüphesini oluşturdu.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 4
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurgu kurgu üstune yalan dağı yaptilar. Korbondioksitte gormusler mi belki de bi karbon ayak izi bulmuslardir. Gercekleri gelecegi motivasyonu yalan olan ülkenin ilkesi dolari ve teknolojiyi yuceltmek inanan dunyanin geri kalan aklini yalanlarina kole etmek. kleydoskoptan sucuk resmi salyangoz resmi cek cek gonder. Hem hımbillara yatirim al hem kendi milletini ic siyasetten uzak tut. Birazdan Sapkadan cikacak kusa bak.
    Cevapla
  • Mutlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Patates soğan ucuzlayacak mı? ABD aç aç. İnsanlar sokaklarda çadırlarda kartonlar da yaşarken. Hiç gidemeyecekleri yerlerin resimlerini çektik diye hava atıyorlar. Biden istifa et.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaklaşan bi cisimde görmüşlermi
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerde ulan bu Allahsız kitapsız deistler ateistler. açıklayın ulan bu alemleri. Allahuekber SubhaneALLAH.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası