Moskova'da kritik toplantı: Azerbaycan-Ermenistan sınırı belirlenecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan sınırının belirlenmesine ilişkin ikili komisyonun Moskova’da toplantı yaptığını bildirdi.

Moskova'da kritik toplantı: Azerbaycan-Ermenistan sınırı belirlenecek
Moskova'da kritik toplantı: Azerbaycan-Ermenistan sınırı belirlenecek
GİRİŞ 30.08.2022 19:18 GÜNCELLEME 31.08.2022 12:05
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın 26 Kasım 2021’de vardığı anlaşma gereği, Rusya’nın danışmanlık yaptığı Azerbaycan-Ermenistan sınırının belirlenmesi ve çizilmesine yönelik ikili komisyonun toplantısı Moskova’da yapıldı.

Tarafların heyetlerine, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev, Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mger Grigoryan ve Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksey Overçuk başkanlık etti.

Bakanlık açıklamasında, “Rus heyeti, iki ülke arasındaki devlet sınırlarının sınırlandırılması, sınır bölgesinde istikrar ve güvenlik seviyesinin artırılması konusunda Azerbaycan ve Ermenistan heyetleri arasındaki müzakerelerde istişari ve teknik yardım sağlamaya devam etmeye hazır olduğunu belirtti.” ifadesi kullanıldı.

Yeni toplantının tarihinin   ayrıca diplomatik kanallardan kararlaştırılacağı bildirildi.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 19
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    1873 yılında Erivanın bile neredeyse yarısı Türktü. Azeri Türküydü. Yıl 1926 olunca yüzde 8 e kadar geriledi. Şimdi ise erivanda Türk yok. Böyle insanlarla biz neden yaşıyoruz ki, içimizde bir sürü ermeni var. Ermeniler nereyi ele geçirdiyse, görüldüğü gibi, zaman içinde Türkleri ya öldürüyorlar yada bıktırıp kaçırıyorlar, yada kovup sürüyorlar. Bunlarla sınır belirlemekten önce, müslümanlarla ve farklı inançlarla yaşamayı öğretmek gerek bence. Ben tarihten böyle bir ders çıkarıyorum.
    Cevapla
  • Özcan Taşcı 1 yıl önce Şikayet Et
    1000 yıl boyunca öğrenememişler bundan sonra mı öğrenecekler, onlar hristiyan batı emperyalizminin koç başları gücümüzü gördüklerinde bize taptilar güç elden gidince de bizi yok etmek için ellerinden geleni ardlarına komadılar
    Cevapla
  • Ali dilsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş sonrası zengüzar Nahçıvan arası yol kolidoruda dahil edilerek ve Türkiye de garantör edilerek ( Rusya, Türkiye, Azerbaycan ,Ermenistan beraber imza edilmeli ) bu yol’un Altında Ermenistan ve İran geçiş sınır kolidorlarıda belirtilmeli
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    savaş tazminatı olarak koridorun tamamı azeri kardaşlara verilmeli
    Cevapla
  • Yavuz Sultan SELİM 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam düşmanı iran ile Hristiyanların yüzkarası Ermeni diasporası ile sınırları olmamalı . Nahçivan Azerbaycan bağlantı yolu Azerbaycan sınırı olarak gösterilmelidir. Koruması da Türkiyenin olmalı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslarla bu işi yapmak, Zarara davetiye çıkarmaktır, Rusya tarafsız değil ki
    Cevapla
  • Cemıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu savaş Rusya ya yaradı onlar oradan bir daha çıkmaz
    Cevapla
  • Ahmet Birkaç 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafkasya bölgesindeki tüm devletlerin Rusyanın bilgisi dışında bir antlaşma yapması çok zor bir durum. Rusya halen kafkasya bölgeside belirleyici bir unsur rölünde ve kendi çıkarlarından dolayı sovyetler birliği dağıldıktan sonra bağımsızlığını ilan eden ülkelerin tam olarak karalarını kendi başlarına vermesini imkan kılmıyor.
    Cevapla
  • ELNUR İSMAYILOV 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka çare var mı. Veya bir önerin var mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı