Laçın'da Ermenilerin döşediği 1318 mayın tespit edildi

Azerbaycan'ın Laçın ili sınırlarında son iki haftada, Ermenilerce döşenen 1318 mayın belirlendiğı bildirildi.

Laçın'da Ermenilerin döşediği 1318 mayın tespit edildi
Laçın'da Ermenilerin döşediği 1318 mayın tespit edildi
GİRİŞ 01.09.2022 02:01 GÜNCELLEME 01.09.2022 02:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile Mayın Temizleme Ajansından (ANAMA) yapılan açıklamada, Laçın arazisinde toplu şekilde döşenen anti personel mayınlarının bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, 15-31 Ağustos'ta PMN-E tipli 1318 anti personel mayının tespit edildiği vurgulanarak, mayınların tümünün 2'nci Karabağ Savaşı sonrasında, 2021'de Ermenistan'da üretildiğine dikkat çekildi.

Ottawa Antlaşmasına göre, anti personel mayınlarının kullanılması, stoklanması, üretilmesi ve transferinin yasaklandığı hatırlatılan açıklamada, Ermenilerin Azerbaycan topraklarına anti personel mayınları döşeyerek 1949 tarihli Cenevre Sözleşmesinin 1. Ek Protokolü'nü ihlal ettiği kaydedildi.

Tespit edilen mayınların alan ve toplu şekilde olmasının "mayın terörü"nün göstergesi olduğu belirtilen açıklamada, tüm bunların barış ve güvenliğe ve çevreye karşı işlenen kasıtlı suç olduğu ve Ermenistan'ın düşmanca niyetini bir kez daha kanıtladığı ifade edildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Hazne 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu uluslar arasi yargiya tasimali bi ermeni kadsr yaygara koparamiyorsak yazik bize
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar lanetli insanlar,insanlıktan nasibini almamış mahlukat sürüsü...
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniler Girdikleri yerlerde katliam yaptılar Çıktıkları yerlerede mayınlar döşeyerek kirli yüzlerini heb gösterdiler.Sürekli maşa olarak kullanıldılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı