Ankara'nın S-300 hamlesi Yunan'ı ürküttü: Türkiye yeni bir cephe açıyor!

Yunanistan'ın S-300 sistemiyle Türk savaş uçaklarını tacizinin ardından Ankara bu skandal hamlenin görüntülerini NATO ülkeleriyle paylaşacağını duyurdu. Bu hamle sonrası Yunan basınında 'Türkiye yeni bir cephe açıyor' ifadeleri yer aldı.

GİRİŞ 01.09.2022 13:04 GÜNCELLEME 01.09.2022 13:16
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Yunanistan'a ait S-300 hava savunma sistemi tarafından Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu yapan Türk savaş uçaklarına radar kilidi atması sonrası Türkiye'nin konuyu NATO'ya taşıması Yunanistan'da büyük yankı uyandırdı.

"TÜRKİYE YENİ BİR CEPHE AÇIYOR"

Ülke basını, Rum ve Yunan tarafının Türkiye'nin iddialarını kabul etmediğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-300 ile ilgili açıklamalarına yer veren Yunan basını, "Türkiye yeni bir cephe açıyor", "NATO meydan okuması" başlıklarını kullandı.

GÖRÜNTÜLER NATO'YA GÖNDERİLECEK

Milli Savunma Bakanlığı, Yunan yetkililerinin inkarı üzerine harekete geçti.

Müttefiklik ruhuyla bağdaşmayan söz konusu tacizle ilgili radar görüntüleri alındı. Görüntülerin NATO Genel Sekreterliği başta olmak üzere İttifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına gönderilmesinin planlandığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da söz konusu tacize ilişkin, "Sürekli gerginliği artırmaya çalışan komşumuzun bu yaptığının görülmesi lazım anlaşılması ve anlatılması lazım. Bu kadar aleni şımarıklık bu kadar pervasızlık kabul edilemez" açıklamasında bulunmuştu.

YUNANİSTAN'IN S-300 FÜZE SİSTEMİNDEN TÜRK JETLERİNE TACİZ

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16'lar, 23 Ağustos'ta Ege ve Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasındaki görev uçuşları sırasında Girit Adası'nda konuşlu Yunanistan'a ait Rus yapımı S-300 hava savunma sisteminden radar kilidi atılarak taciz edildi. Türk jetleri tacize rağmen planlı görevlerini tamamlayarak üslerine emniyetle döndü.

Yunanistan S-300 hava savunma sistemine ait hedef takip ve füze güdüm radarının, Rodos Adası batısında 10 bin feet irtifada keşif görevindeki F-16'ya yerden havaya füze kilidi atması, Yunanistan'ın söz konusu bataryaları aktif olarak kullandığını da ortaya çıkardı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    yavaş yavaş S400 lerin konumlandırılacağı bölgeler meydana çıkıyor, hemde devamlı aktif tutulmalı. keMal ve dostlarınada kapak olsun.
    Cevapla
  • vizyon 1 yıl önce Şikayet Et
    daha geçen gün S400 leri niye aldılar anlamıyorum diyen kılıçdaroglu birşey anladı mı acaba? hala anlamamıştır bence.
    Cevapla
  • tabi 1 yıl önce Şikayet Et
    yedigimiz halt meydana çıkacak diye mi korkmuşlar?
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    İşin içinde zaten NATO var.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem kilit atıyorlar,;yerlerini biliyorsak bir gece ansızın vuralım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"