Yunan basını Türk İHA'larını manşete taşıdı: Erdoğan'ın sözleri gündemde

Yunan "Kathimerini" gazetesi, Türk İHA'larını manşetine taşırken Yunanistan'ın yeterli elektronik harp teçhizatına sahip olmadığının altını çizdi.

Yunan basını Türk İHA'larını manşete taşıdı: Erdoğan'ın sözleri gündemde
Yunan basını Türk İHA'larını manşete taşıdı: Erdoğan'ın sözleri gündemde
GİRİŞ 02.09.2022 03:22 GÜNCELLEME 02.09.2022 03:26
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Haberde ayrıca Başkan Erdoğan'ın "Biz artık İHA'larımızla varız, SİHA'larımızla varız, Akıncılarımızla varız, şimdi Gökbeylerimizle varız ve bütün bu silahlarımızla dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız." sözlerine yer verilirken haberde Yunanistan'ın İsrail ile İHA'lara karşı yürütülen gizli projeden de bahsedildi.

Yunan "Kathimerini" gazetesi, Türk insansız hava araçlarının (İHA) ülkeleri için "tehdit" oluşturduğunu belirterek, "Yunanistan, yeterli elektronik harp teçhizatına sahip değil. Bu da Ege'de olası bir Türk-Yunan çatışması durumunda kaygı verici." değerlendirmesini yaptı.

İHA'LARIN ÜSTÜNLÜĞÜ

Gazete, Yunan askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, "Geçmişte Türk jetlerinin Ege'de yaptıkları işin bir kısmını artık İHA'ların üstlendiği" yorumunu yaptı.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI MANŞET OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz artık İHA'larımızla varız, SİHA'larımızla varız, Akıncılarımızla varız, şimdi Gökbeylerimizle varız ve bütün bu silahlarımızla dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız." açıklamasına yer verilen haberde, Bayraktar TB-2, Akıncı ve Anka-S'lerin özellikleri tanıtıldı.

İSRAİL YAPIMI ANTİ İHA PROJESİ

Haberde, Yunanistan'ın da Türk İHA'larına karşı "tedbir" amaçlı projeler tasarladığı ileri sürülerek, "İHA'larda parazit üreten İsrail yapımı anti-İHA unsurların Doğu Ege adalarına konuşlandırılması büyük bir gizlilikle sürdürülüyor. Diğer yandan ABD'den MQ-9 tipi İHA'lar satın alınmasına karar verildi. Yerli İHA projeleri de gündemde." ifadeleri kullanıldı.

KAYGI VERİCİ

Türk İHA'larının, ülke savunması için "tehdit" olarak nitelendirildiği haberde, "Yunanistan, yeterli elektronik harp teçhizatına sahip değil. Bu da Ege'de olası bir Türk-Yunan çatışması durumunda kaygı verici." ifadelerine yer verildi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 66
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Uçakları , rus s300leri yetmez. İnşallah bir gün bu sihalar ege adalarını Türkiyeye çevrilen namluları enkaza çevirecektir.
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Nuri Demirağ.killigil,hurkus projelerini kapatan,kim? İşte o kim gelirse tüm fabrikaları kapatacak.kimin adına ABD adına.Bekleyin görün.
    Cevapla
  • samimi 1 yıl önce Şikayet Et
    Asil tehlike yunan degil .Icimimizdeki 6,5 yuvarlak masa.Onlar bu projelerin hepsine takoz olacaklar.Tarihte oldugu gibi.
    Cevapla
  • bayburtlu Ethem 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan a karşı böyle silahları havalandırma yi dus7nmek bile bize yakışmaz tekme tokat yeter bence
    Cevapla
  • Çapula çırpa 1 yıl önce Şikayet Et
    Selçukta olmasa kpşlara yem olacakmışız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor