Robert Tsao, Çin'e karşı ordu kurmak istiyor

United Microelectronics isimli ünlü mikroçip şirketinin sahibi olan Tayvanlı iş insanı Robert Tsao, sivillerden oluşacak ordunun Çin'e karşı direnişi için kendi servetinden 32 milyon dolar harcamaya hazır olduğunu söyledi.

Robert Tsao, Çin'e karşı ordu kurmak istiyor
Robert Tsao, Çin'e karşı ordu kurmak istiyor
GİRİŞ 02.09.2022 10:46 GÜNCELLEME 02.09.2022 10:49
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

United Microelectronics isimli ünlü mikroçip şirketinin sahibi olan Robert Tsao, sivillerden oluşacak ordunun Çin'e karşı direnişi için kendi servetinden 32 milyon dolar harcayabilir.

Tayvan'ın en tanınmış iş insanlarından 75 yaşındaki Tsao, düzenlediği basın toplantısında Çin tehdidinin giderek büyüdüğünü belirterek, üç yıl içinde üç milyon kişiye askeri eğitim verilmesi gerektiğini belirtti.

Çelik yelekle kameraların karşısına geçen Tayvanlı iş insanı, "Eğer bunu başarabilirsek sadece vatanımızı korumayacağız, aynı zamanda uygarlığın gelişimine büyük katkıda bulunacağız" dedi.

Daha önce Çin anakarasıyla birleşmeyi savunan Tsao, Hong Kong'da demokrasi yanlılarına yönelik sert müdahale nedeniyle fikir değiştirdiğini söylemişti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ağustos başında Tayvan’a yaptığı ziyaretin ardından bölgede tansiyon hızla yükselmiş, Çin bağımsızlığını tanımadığı ada etrafında askeri tatbikatlar gerçekleştirmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 20
  • Ali güney 1 yıl önce Şikayet Et
    sizde Ukrayna gibi olmak istiyorsunuz
    Cevapla
  • vefalı Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    zalim cin doguturkistani yuttu kimsenin sesi cikmiyor insallah icten parcalanir
    Cevapla
  • Namık Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Şavaşa 32 milyon dolar vereceğine fakirlere gariplere ver. Ev yap ver , gençleri evlendir , hayır yap ..,,,
    Cevapla
  • Hakı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin fazla övmeyin yorumcu arkadaşlar dünyanın lideri olursa covidden daha güçlü silah yaparlar
    Cevapla
  • hHüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    hHüseyin İsmine bakınca Kimin Oyuncağı Olduğu Belli : ABD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı