Havadan şarjda yeni rekor 30,5 metre oldu

Akıllı telefon ve akıllı saatleri kablosuz şarj etmek kısmen mümkün olsa da yine de temas gerekiyor. Yeni bir çalışmada 30,5 metreye kadar hiçbir temasa gerek kalmadan telefon şarj edilebildi.

Havadan şarjda yeni rekor 30,5 metre oldu
Havadan şarjda yeni rekor 30,5 metre oldu
GİRİŞ 02.09.2022 11:37 GÜNCELLEME 02.09.2022 11:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sejong Üniversitesi'nden araştırmacılar, Optics Express dergisinde yayınlanan bir çalışmasında kızılötesini kullanarak kullanarak 30,5 metre mesafeden elektriğin iletilebildiği yeni bir sistem geliştirmeyi başardılar.

Laboratuvar testleri sırasında araştırmacılar, yeni sistem ile 400 mW ışık gücü aktarabildi. Kablosuz olarak aktarılabilen güç miktarı şimdilik çok az güç gerektiren sensörleri şarj edebiliyor.

Sistemin daha fazla geliştirilmesiyle, halka açık yerlerde cep telefonu, akıllı saat ve dizüstü bilgisayarları temassız bir şekilde şarj etmek mümkün olabilir.

Çalışmanın baş yazarı Jinyong Ha, "Cihazlara kablosuz olarak güç verme yeteneği, telefonlarımız veya tabletlerimiz için güç kablolarının taşınması ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Ayrıca, Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazları ve fabrikalarda süreçleri izlemek için kullanılan sensörler gibi çeşitli sensörlere güç sağlayabilir" dedi.

XIAOMI, HAVADAN ŞARJ TEKNOLOJİSİNİ DUYURAN İLK ŞİRKET OLDU

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, kablosuz şarj istasyonu Mi Air Charge'ı geçen yıl  duyurduğunda büyük ses getirmişti. Enerjiyi dalgalar halinde iletmesiyle rakiplerinden ayrılan Mi Air Charge, hiçbir kabloya ihtiyaç duymadan gerçek kablosuz şarj deneyimini bütün bir odanın içerisine yayabiliyor olmasıyla dikkat çekiyor.

Xiaomi'nin henüz geliştirilme aşamasında olduğunu söylediği kablosuz şarj istasyonunun gelecekte satışa çıkıp çıkmayacağı ya da ne zaman hazır olacağı bilinmiyor.

KAYNAK: INTERESTING ENGINEERING
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 3
  • Sultanalparslanhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu havadan elektiriğin iletimi çok riskli birşey. Telefonu kablosuz bir şarj olmadan bir platform üzerinde şarj etmek neysede eğer 30 metreye yayın yapılırsa bilmiyorum insan bedenine ne yapar. Elektrikte hafif radyasyında vae malum. O yüzden sar değerlerinin de bildirilmesi gerek.
    Cevapla
  • pişirecekler 1 yıl önce Şikayet Et
    Mikro dalga fırın neyse bu havadan şarj da o. Hem boşa gidiyor elektrik hem de seni çaktırmadan pişiriyor. Oh ne ala icat. Yaptım oldu avanaklığı Çin de de varmış.
    Cevapla
  • İsm@il 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında beyın tranvaları artar sureklı bır frekans uzerınden hem insan hwmde doga canlıları özellikle zarar görecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti