Afganistan'da camiye saldırı: 18 ölü, 23 yaralı

Afganistan'ın Herat kentinde bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda, 18 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin yaralandığı bildirildi. Hayatını kaybedenler arasında; Mawlawi Mujibur Rahman Ansari (Mevlevi Mucib Rahman Ensari) de var.

GİRİŞ 02.09.2022 15:52 GÜNCELLEME 02.09.2022 16:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Afganistan'ın Herat kentindeki Gazargah Camii'nde cuma namazı sırasında patlama meydana gelmişti. Herat Vali Sözcüsü Hamidullah Mutawakkel patlamada 18 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin yaralandığı bildirdi. Mutawakkel, patlamanın bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini söyleyerek, cami imamı Mujib Rahman Ansari'nin ölüm haberini doğruladı.

Hayatını kaybedenler arasında; Taliban öncesi dönemde de Taliban'a yönelik sık sık destek açıklamalarıyla gündeme gelen din adamı Mawlawi Mujibur Rahman Ansari de var.

Mawlawi Mujibur Rahman Ansari (Mevlevi Mucib Rahman Ensari)

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mujahid saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Ülkenin cesur ve din alimi Mawlawi Mujibur Rahman Ansari'nin cuma namazını kılarken din düşmanlarının korkakça saldırısı sonucu şehit olması talihsiz bir durumdur. Afganistan İslam Emirliği bu konudaki derin üzüntüsünü dile getirmekte ve bu büyük suçu işleyenlerin cezalandırılmasını istemektedir" dedi.

Saldırıyı ise; terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyun
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Gafletin ve cehaletin kol gezdiği bir memlekette, her türlü ihanet ve felaket kaçınılmaz olur.
    Cevapla
  • Sado 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafire gerek yok ki Müslüman Müslüman a yetiyor öldürmek için..
    Cevapla
  • tTY 1 yıl önce Şikayet Et
    Made in USA
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!