ABD, Türkiye sınırındaki Kamışlı'ya üçüncü üssünü kurdu

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), ABD güçlerinin Türkiye sınırındaki Kamışlı'da üçüncü askeri üssünü kurduğunu belirtti.

ABD, Türkiye sınırındaki Kamışlı'ya üçüncü üssünü kurdu
ABD, Türkiye sınırındaki Kamışlı'ya üçüncü üssünü kurdu
GİRİŞ 04.09.2022 13:01 GÜNCELLEME 04.09.2022 13:03
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), ABD güçlerinin üçüncü üssünü Kamışlı'nın üç kilometre güneybatısındaki Nakara köyüne kurduğunu öne sürdü.

SOHR diğer iki üsten birinin; Kamışlı'nın 4 kilometre kuzeybatısındaki Himo köyünde, diğerinin ise kentin 3 kilometre güneybatısındaki Kamışlı Havaalanı pistinin sonuna yakın Tel Faris köyünde olduğunu belirtti.

İRAN BAĞLANTILI ÖRGÜTLER, DEYRİZOR'A YENİDEN KONUŞLANDI

Öte yandan SOHR, İran bağlantılı milislerin, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon tarafından hedef alınma korkusuyla; Deyrizor'daki el-Ömer petrol sahasına bakan bölgelerde yeniden konuşlandığını bildirdi.

Bununla birlikte dün sabah el-Ömer petrol sahasındaki bir askeri üste duyulan patlamaların Uluslararası Koalisyon güçlerinin düzenlediği tatbikatlardan kaynaklandığına dikkat çekti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 26
  • 1987lob 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye esed ağzını açıp bir laf edebiliyomu
    Cevapla
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    kuşatılıyoruz
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    israilin savunmansini yapiyorlar, butun arap ulkelerini ondan dagitilar, milyonlarca insan katletiler, bu bir gercek
    Cevapla
  • simal 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiyorsa atsana
    Cevapla
  • Alim 1 yıl önce Şikayet Et
    ver gazı ver gazı bunlar ancak güçten anlar sert yüzümüzü gösterme vakti gelmiştir sular ısınıyor dört taraftan sarılıyoruz ABD nin amacı bizi sonlandırmak elimizi ayağımızı bağlamak kıpırdamaz hale getirmek bu düğümü çözmek Recep Tayyip Erdoğan gibi bir yiğidin akıllı ve Dünya Lideri olması ile ancak çare olur bu derdi üstümüzden sıyıırabiliriz yoksa silahlar çekilecek çok kan akacak Irak Suriye Yunanistan güney kıprıs ile beraber bize mutlak bir saldırı var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor