Zelenski: Putin cehenneme gitmeden önce yargılanmalı

Amerikan televizyonu ABC'ye konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus lider Putin'in her ne olursa olsun adil yargılanmayı hak ettiğini söyledi.

GİRİŞ 06.09.2022 09:43 GÜNCELLEME 06.09.2022 11:00
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Amerikan televizyonu ABC'den David Muir'e mülakat verdi.

Ukrayan-Rusya Savaşı'na dair son bilgileri paylaşan Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında ilginç açıklamalar yaptı.

Putin'in bir savaş suçlusu olduğu ve cehenneme gitmeden önce yargılanması gerektiğini kaydeden Ukrayna lideri, Rus liderin ne olursa olsun adil yargılanmayı hak ettiğini kaydetti.

Zelenski ayrıca, kendisine halen daha suikast düzenlemeye çalışan grupların olduğunu belirtti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 30
  • Sabret 1 yıl önce Şikayet Et
    bununki de vatanseverlik filan değil, resmen ülkesini Amerikanın kucağına bıraktı. Savaşı bitmesin diye körükleyip duruyor, komedyenden ne beklenir? Yahudi değil mi? Hepsi aynı. Yarın bunların yüzünden ölenler için Putin'i yargılayacaklar akılları sıra. Eskiden Ukrayna diye bir ülke mi vardı? Hepsi Rus bunların. Olan masum sivillere oluyor. Putin İsraile kapıyı kapatınca bir yahudi eliyle bölgeyi savaş alanına çevirdiler. Kazanana bakmak lazım.
    Cevapla
  • yasin oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    danışıklı savaş 2020 denkalma tahilini satti biride dogalgaz ile dunyaya hukum kurdu
    Cevapla
  • izmitli 1 yıl önce Şikayet Et
    yav bi geç allah aşkına peki ülkeni abd ve yaradkaçılarına satarken iyiyidi bu ölen insanın suçlusu tek sensin yahudi
    Cevapla
  • Badalov 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahmek ,onca vatandaşını batılıların keyfi için ateşe attın. Cennete gideceğini mi zannediyorsun? Bu kış seni satarlar ,yazında oturup birlikte kebap yaparlar.
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan tam bir şarlatansın. Ülkeni bir hiç uğruna savaşa soktun. Hala artist artist konuşmaya devam ediyorsun. Bir kaşık suda boğulacaksın, dua et Putin halklarınız kardeş diye daha fazla ilerlemiyor. ABD senin üzerinden Rus silahlarını teyit etmeye çalışıyor sen ise hala kendini önemli bir argüman olarak görüyorsun. Aptalsın ama bir o kadar da avanaksın. Uyan ve özüne dön de seni yem yapanları Putin ile birlikte dize getir. Gerçi sendeki bu vizyonla bir cacık olmaz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı