KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Rum kesimine uzlaşı mesajı

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz'de Rum kesiminin gerilimi artırdığını vurguladı ve uzlaşının önemine işaret etti. Tatar, Türk jetlerine taciz eden Yunanistan'la ilgili de dikkati çeken değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 06.09.2022 10:52 GÜNCELLEME 06.09.2022 12:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, gündemdeki sorulara ilişkin soruları yanıtladı. Tatar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

RUM TARAFI İLE GÖRÜŞME OLACAK MI?

Tuzaklarla dolu öneriler var. Bize göre kabul edilemez. Bizim önerilerimiz iki devletin iş birliğine dayanıyor. 

DOĞU AKDENİZ'DE SONDAJ GERİLİMİ

Onların kazdığı yeri biz de kazabiliriz. Rum tarafının tahriki var. Ama biz çatışmadan yana değiliz. Bunlara çare bulunacağı düşüncesi içindeyim. Tahrikler karşısında soğukkanlı olmakta fayda var.

YUNANİSTAN'IN TÜRK JETLERİNE TACİZİ

Yunanistan Türkiye Cumhuriyeti'nin dengi değildir. İktidar kanadı iç hesaplaşmalarda üstünlük kazanmak için Türkiye'yle dalaşmaya giriyor. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Yavuz Sultan Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Pabuçlarımın devleti yunanistan, oraya tatile gidenler demek vatansever değil onlardan rahatsız oluyorum, yunanlılar işgalde dedemin babasının işkenceyle paralarını almışlar, Çanakkalede bir Çokları gibi babamın amcası ŞEHİD, haçlıl ve siyonistlerin hepsinden nefret ediyorum !..
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs sorunu, Kıbrısın tamamı alındığı zaman kapanır. Onun dışında bize pranga ve bela olur. Güney kıbrıs alınmazsa batılı ülkeler oralarda üs ve liman kurarak bizi tehdit eder
    Cevapla
  • Drachen 1 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söze ne denir , Bravo sayın Tatar.
    Cevapla
  • cengiz tunç. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynada Rusyanın dengi değil ama,sonuç ortada.Büyük konuşmayın.Ve bide arkasında B ve ABD var.Hadi buyrun.Erkekleri önden alalım.
    Cevapla
  • TÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir Yunan gibi konuşmuşsun. Senin mantığınla Kıbrıs alınamazdı.İşgal edildiğinde Anadolu kurtarılamazdı. İmanlı Erkekler önden gidecek elbette. Ama senin ne olduğun biraz muallak
    Cevapla
  • GÜÇLÜ TÜRKİYEM 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuyruğuna mı bastılar yehuda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri