Boris Johnson'dan veda konuşması: Benden bu kadar millet

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, başbakan sıfatıyla halka seslendiği son konuşmasında, yeni Başbakan Liz Truss ve hükümetini destekleyeceği sözünü verdi. Johnson İngiliz halkına, "Benden bu kadar millet" diyerek veda etti.

Boris Johnson'dan veda konuşması: Benden bu kadar millet
Boris Johnson'dan veda konuşması: Benden bu kadar millet
GİRİŞ 06.09.2022 12:01 GÜNCELLEME 06.09.2022 15:11
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İskoçya'da bulunan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e istifasını sunmadan önce, Başbakanlık Konutu 10 Numara önünde son kez halka seslendi.

Boris Johnson, görev süresi boyunca hükümetinin yaptığı çalışmaları özetledi ve Brexit'i gerçekleştirme çabaları, Kovid-19 aşısının hızlıca kullanıma sunulması ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı durma konusunda ortaya koydukları çalışmalar nedeniyle kabinesinden övgüyle bahsetti.

Başbakanlık görevi sona eren Boris Johnson konuttan alkışlarla uğurlandı.

Konuşmasında, enerji krizine de değinen Johnsson, "Liz Truss ve bu merhametli Muhafazakar Parti hükümetinin, insanları bu krizden çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağını biliyorum ve bu insanlar buna dayanacak ve biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Johnson ayrıca, "Putin, İngiliz halkına şantaj ve zorbalık yaparak başarılı olabileceğini düşünüyorsa, o zaman tamamen aldanmıştır" dedi.

Boris Johnson, yeni Başbakan Liz Truss ve kuracağı yeni hükümete ilişkin, "Yolun her adımında Liz Truss'u ve yeni hükümeti destekleyeceğim" diye konuştu.

İngiltere'nin bir bütün olduğunu ve birliğin gücüne inandığını dile getiren Johnson, bu birliği bozmaya çalışacak olanların asla başarılı olamayacağını dile getirdi.

Johnson, konuşmasını partisini ve kendisine halka hizmet şansı veren seçmene teşekkür ederek sonlandırdı.

İSKOÇYA'YA GİTTİ, İSTİFASINI SUNDU

Veda konuşmasından sonra Downing Street'teki Başbakanlık Konutu'ndan (No:10) ayrılan ve havaalanına geçen Boris Johnson ve eşi Carrie, İskoçya'ya gitti. Burada yaz tatilinde olan Kraliçe Elizabeth ile görüşen Johnson, istifasını sundu.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, yaklaşık 40 dakika süren görüşmede; Johnson'ın istifasının Kraliçe tarafından kabul edildiği kaydedildi.

KAYNAK: HABER7, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani en iyi yönetim sistemi demokrasi idi ????? Onlar krallıkla yönetilirken kimsenin sesi çıkmıyor Demokrasi az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin eline verilmiş kısır döngülü oyuncaktır. Heyyuuyy chpkk, bak tek adam kimmiş. ?????
    Cevapla
  • ümit*korku 1 yıl önce Şikayet Et
    boris i İngiltere nin Çankırı büyük elçisi yapsınlar boşta kalmasın :)
    Cevapla
  • Fatma özsoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar hala kırallıkla yönetiliyorlar.... Evet cehape liler, neredesiniz......
    Cevapla
  • Cansuyu 1 yıl önce Şikayet Et
    La Tevbe imana gel. Türkiye'ye yerleş. Hain dedenin gittiği cehenneme düşme.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato genelsekreterligine gelirse hiç şaßmam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...