Peskov: Putin, dost ülke Türkiye'nin hamlesinden övgüyle bahsediyor

Türkiye'yle bazı konularda farklı düşünseler bile çok sayıdaki alanda sıkı bir iş birliği içinde olduklarını söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Putin, tahıl anlaşmasındaki rolü nedeniyle dost ülke Türkiye'den övgüyle bahsediyor" dedi.

GİRİŞ 06.09.2022 12:18 GÜNCELLEME 07.09.2022 10:11
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov,  İzvestiya gazetesine verdiği mülakatta, Rusya-Türkiye ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu.

"UKRAYNA KONUSUNDA FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ"

Türkiye ile özellikle Ukrayna konusunda görüş ayrılıklarının bulunduğunu söyleyen Peskov, "Çeşitli konularda görüş ayrılıklarımız var, genel olarak Ukrayna konusunda. Türkiye'nin, Ukrayna meselelerindeki yaklaşımına katılmıyoruz ancak Türk ortaklarımıza argümanlarımızı ve emin olduğumuz şeyleri, ikna olduğumuz şeyleri sabırla aktarmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

"DOST ÜLKE TÜRKİYE, BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ORTAK"

Rusya'nın, Türkiye'yi önemli bir ortak olarak gördüğünü vurgulayan Peskov, "Türkiye, şüphesiz bizim için dost bir ülke. Türkiye, uluslararası siyaset noktasında politik konularda, ticaret ve ekonomik iş birliği bağlamında bizim için çok önemli bir ortak" görüşünü paylaştı.

"TÜRKİYE YAPTIRIMLARA KATILMADI"

Peskov, Türkiye'nin, Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmadığına işaret ederek, "Türkiye, Rusya karşıtı yasa dışı yaptırımlara katılmadı ve kendi egemen bağımsız siyasetini yürütüyor. Rusya ve Türkiye'nin, siyaset ve ekonomi konularındaki iş birliğinde muazzam potansiyelleri var" ifadesini kullandı.

"PUTİN, TAHIL ANLAŞMASINDAKİ ROLÜ NEDENİYLE TÜRKİYE'DEN ÖVGÜYLE BAHSEDİYOR"

Söz konusu potansiyelin tümüyle gerçekleştirilmesi için hala çok fazla alan olduğunu belirten Peskov, Türkiye ile Rusya'nın, karşılıklı saygı ve fayda prensipleri üzerinden ikili ilişkilerini yürüttüğünü söyledi.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'nin tahıl dahil Ukrayna konusunda gösterdiği arabuluculuk çabalarından da övgüyle bahsettiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 41
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Eger bu coğrafyayı tarihi rakip ve dost ülkelerin tutumunu iyi bilir onagure politikalar uretirsen yani dahada açığı denge siyaseti .bizim ulkemizin dengeleri gözeterek dış siyaset yapması elemelidir. Bizim kimseye sırtımızı dayamak gibi kimseye güvenmek gibi bir şansımız olmadı hiçbir zaman .tam tersine mazlum milletlerin hep dayanağı olduk .onun için güçlü bir ve berabar olmaktan başka bir şansımız yok
    Cevapla
  • zırto 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bir zamanlar Avrupayada dostdu taki vanaları kapatana kadar, vanalar neden kapandı cünkü Avrupa bağımsız değildir.eger rusya türkiyenin bağımsızlığını hazırlıyorsa büyük bir ahmakdır
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya bağımsız mı ki.başka bir soru.bağımsız olan devlet kaç tane ve isimleri nedir.bağımsızlık diye bişey yok.aynı demokrasi diye bişey olmadığı gibi.
    Cevapla
  • Buhara 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağımsızlığı Rusya hazırlamiyor biz kendi bağımsızlığımızı söke söke alıyoruz içimizdeki devşirmelere rağmen
    Cevapla
  • Bahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bizden başka dostumuz yok.fakat içimizde de hain çok.dört bir yanımız gizli/açık düşmanla çevriliyken tutunacak tek dalımız Hakk'ın dalıdır.münafıklar kâfirler senden çıkarları varsa sana dostluk yaparlar.bakmayın rte'yi ve ülkemizi övdüklerine.bunların ipiyle kuyuya inilmez.kendilerinden olmayanı sevmezler.AB'ye almamalarının tek sebebi de budur.Hristiyan birliğine Müslüman ülke almak istemiyorlar.Sünnete Kur-an'a sarılırsak zafer elbet bizim olacak.tıpkı amik ovasında yaşanacak olan ve hz.muhammed Mustafa (s.a.v) efendimiz tarafından zaferini müjdelediği savaş gibi.
    Cevapla
  • Fatma özsoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugünleri gösteren RABBİMe cc BİNLERCE kere şükürler olsun çooook şükür Elhamdülillah...... ALLAH CC, REİSİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN, ÖMRÜNÜ UZUN BAHTINI AÇIK ETSİN İNŞAALLAH AMİN AMİN AMİN.....
    Cevapla
  • 432 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin övgünüze ihtiyacımız yokturlan alçaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti