Filistinlilere cehennemi yaşatan İsrail, Almanya'ya ırkçılıkla mücadele dersi verdi

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, antisemitizme ve ırkçılığa karşı kararlılıkla, açık ve tavizsiz bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Filistinlilere cehennemi yaşatan İsrail, Almanya'ya ırkçılıkla mücadele dersi verdi
Filistinlilere cehennemi yaşatan İsrail, Almanya'ya ırkçılıkla mücadele dersi verdi
GİRİŞ 06.09.2022 13:02 GÜNCELLEME 06.09.2022 13:02

Herzog, Almanya'ya yaptığı 3 günlük ziyaretin son gününde Federal Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

50 yıl sonra anlaşmaya varıldı... Almanya İsrail'e tazminat ödeyecek50 yıl sonra anlaşmaya varıldı... Almanya İsrail'e tazminat ödeyecek

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un konuşması sırasında Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas, anayasal kurumların temsilcileri ve milletvekilleri mecliste yer aldı.

Konuşmasının başında milletvekillerini ayağa kalkarak Nazi Almanyası'nda katledilen Yahudilerin ruhlarını anmak için birlikte dua etmeye çağıran Herzog, ardından bir dua okudu.

Isaac Herzog, Nazi Almanyası'nda işlenen suçların hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayarak, "Yahudi halkı unutmaz. Sadece geçmiş nesillere olan görevimiz nedeniyle değil, gelecek nesillere olan görevimiz nedeniyle." ifadesini kullandı.

Hatırlamanın bir görev ve sorumluluk olduğunu belirten Herzog, nefret söylemlerini ifade edenlerin görmezden gelinmemesini istedi.

Herzog, "Antisemitizme ve ırkçılığa karşı mücadele etmeliyiz. Kararlılıkla, açık ve tavizsiz." diye konuştu.

İsrail devletini yok etme tehditlerinin ve eylemlerinin kabul edilmez olduğunu vurgulayan Herzog, uluslararası toplumu kararlılıkla ve sert bir şekilde İran'a ve onun nükleer silah geliştirme planlarına karşı çıkmaya çağırdı.

İşgalci İsrail'den ABD'nin de tepkisini çeken Batı Şeria planıİşgalci İsrail'den ABD'nin de tepkisini çeken Batı Şeria planı

İsrail hapishanesindeki Filistinli tutuklu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiİsrail hapishanesindeki Filistinli tutuklu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Federal Meclis Başkanı Bas da yaptığı konuşmada, antisemitizmin görmezden gelinmemesi gerektiğini dile getirerek, "Antisemitizm sadece geçmişin, sadece başkalarının, aşırıların sorunu değil, antisemitizm aramızda, toplumun ortasında." ifadesini kullandı.

Bas, antisemitizmin tüm türlerine karşı kararlılıkla mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!